All
Projects
Products
Events
Competitions

M01 House / MINIMO

M01 House / MINIMO
© Imagen Subliminal
© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal © Imagen Subliminal © Imagen Subliminal © Imagen Subliminal + 24

Renovation  · 
Madrid, Spain
  • Architects: MINIMO
  • Area Area of this architecture project Area: 60.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2019
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Kömmerling, La Ontanilla
  • Lead Architects

    Alberto Rubial Alonso, Sergio Sánchez Grande
  • Collaborators

    Blanca Vázquez Sesma
  • Constructor

    GMT + Arquitecture & Design  
More Specs Less Specs
© Imagen Subliminal
© Imagen Subliminal

Text description provided by the architects. Victor and Raquel needed their new house to become a large and flexible home with light and fluid space as protagonists. In the integral refurbishment of this house, located in a neighbourhood of Madrid, two strategies have been combined to generate a fluid and flexible space: the creation of a central service core and the separation of the house into two areas, a public and a private one.

© Imagen Subliminal
© Imagen Subliminal
Original
Original
© Imagen Subliminal
© Imagen Subliminal

The central service core enhances the free circulation between the main spaces of the house and contains the kitchen, storage modules and a toilet that takes advantage of the proximity of the main downspout to keep it hidden within the box. The integration of this toilet inside the core allows dividing the functions of the bathroom into two spaces: the toilet and sink versus the shower and washbasin, the latter located on the outside of the box, between the two bedrooms. This central box is the only element of the house built in a phenolic board of water-varnished birch, with its warmth contrasting with the material used on the entire floor of the public sphere: polished terrazzo of white and green marble, a popular material rich in glitters and contrasts.

© Imagen Subliminal
© Imagen Subliminal

The ceilings have been raised to a maximum height favouring the feeling of spaciousness. In this way the original concrete structure is visible and frames the main wooden box of the house. The result is a flexible and fluid space, starring natural light and the richness of textures and contrasts.

© Imagen Subliminal
© Imagen Subliminal
© Imagen Subliminal
© Imagen Subliminal

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "M01 House / MINIMO" [Vivienda M01 / MINIMO] 21 Oct 2019. ArchDaily. (Trans. Johansson, Emma) Accessed . <https://www.archdaily.com/926800/m01-house-minimo/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.