We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

House in Ajina / Kazunori Fujimoto Architect & Associates

House in Ajina / Kazunori Fujimoto Architect & Associates

Courtesy of Kazunori FujimotoCourtesy of Kazunori FujimotoCourtesy of Kazunori FujimotoCourtesy of Kazunori Fujimoto+ 17

  • Design Team:Kazunori Fujimoto Architect & Associates Kazunori Fujimoto, Andrea Ferri
  • Engineering:Shinsuke Nishi, Nishi Structural Consultants
  • Construction Team:Komatsu Koumuten
  • City:Hiroshima
  • Country:Japan
More SpecsLess Specs
Courtesy of Kazunori Fujimoto
Courtesy of Kazunori Fujimoto

Text description provided by the architects. The project site locates on a very steep slope directly facing the Seto Inland Sea, and characterized by a unique view of Miyajima Island and its Itsukushima Shrine.

Courtesy of Kazunori Fujimoto
Courtesy of Kazunori Fujimoto

The main intention was to create a house that can freely spread in both horizontal and vertical directions,

Courtesy of Kazunori Fujimoto
Courtesy of Kazunori Fujimoto

also, that face to the Itsukushima Shrine in the most dignified and modest way with respect.

Courtesy of Kazunori Fujimoto
Courtesy of Kazunori Fujimoto

The design process started from disassembling the traditional box and from the intent to give a sense of lightness and movement to the South facade through a De-Stijl style operation.

Plans
Plans

The road level meets the house in its vertical center from the entrance to the first floor, which downs 1,5 stories. Here a room with a high ceiling pops up after walking down the long dark staircase between the walls. Sequences like this that descend underground give us more consciousness about the richness of a tranquil space.

Courtesy of Kazunori Fujimoto
Courtesy of Kazunori Fujimoto

The second and third floors connect via a wellhole. The overhanging wall in the South facade extends itself beyond the width and height of the house, giving a feeling of extension to the interior space.

Courtesy of Kazunori Fujimoto
Courtesy of Kazunori Fujimoto

The three-axis direction, by the vertical wellhole, the horizontal split windows, and the extension of the balcony, raise awareness of the outspread space. From the outside, the facade maintains the same principles that can find in the inside rooms.

Courtesy of Kazunori Fujimoto
Courtesy of Kazunori Fujimoto

This house represents a simple composition that responds to the blessings of the location, where you can enjoy the relaxing atmosphere of the Seto Inland Sea.

Courtesy of Kazunori Fujimoto
Courtesy of Kazunori Fujimoto

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House in Ajina / Kazunori Fujimoto Architect & Associates" 20 Oct 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/926755/house-in-ajina-kazunori-fujimoto-architect-and-associates> ISSN 0719-8884
Courtesy of Kazunori Fujimoto

山野之屋 / 藤本寿德建筑设计事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.