Zoom image | View original size
The project site locates on a very steep slope directly facing the Seto Inland Sea, and characterized by a unique view of Miyajima Island and its Itsukushima Shrine. The main intention was to create a house that can freely spread in both horizontal and vertical directions, also, that face to the Itsukushima Shrine in the most dignified and modest way with respect. The design process started from disassembling the traditional box and from the intent to give a sense of lightness and movement to the South facade through a De-Stijl style operation. The road level meets the house in its vertical center from the entrance to the first floor, which downs 1,5 stories. Here a room with a high ceiling pops up after walking down the long dark staircase between the walls. Sequences like this that descend underground give us more consciousness about the richness of a tranquil space. View more View full description
Share Share