All
Projects
Products
Events
Competitions

Yinshui Cun Cafe / Fanzhu Design

Yinshui Cun Cafe / Fanzhu Design

coutyard. Image © Ling Li street view. Image © Yuan Yan floating table. Image © Yuan Yan connecting space. Image © Yuan Yan + 19

  • Interiors designers: Fanzhu Design
  • Area Area of this architecture project Area: 80.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2019
  • Photographs Photographs: Yuan Yan, Ling Li
  • Clients

    Yinshui Cun coffee
  • Engineering

    Chengdu Ji Chu Jian She Engineering Co., Ltd
  • Lead Architects

    Zixun Zhong
  • Design Team

    Zixun Zhong, Ling Li
More Specs Less Specs
street view. Image © Yuan Yan
street view. Image © Yuan Yan

6-meter-wide street update
The coffee shop we designed is called “Yinshui Cun”, A coffee shop with a Tuesday close which sells wine on Monday night. Yinshui Cun is located in Yulin Old Street, Chengdu. It benefits from the rich living service styles of local live: restaurants, tea houses, fruit shops, massage shops, etc. In the slogan and wave of urban renewal, Yulin Old Street is still peaceful and comfortable. The good neighborhood atmosphere has become a symbol of “Old Chengdu”. The design adjusts the entrance position and direction of the original pavement, and makes a recessed retreat for the partial interface to form a porch, and a temporary seat is arranged at the end of the porch for the passer to avoid the rain, so that the guest can wait for smoking. The wooden frame square window is separated from the street surface, and a small fan is turned over to open the window as a ventilation vent. We hope that the shop's 6-meter-wide street interface can be integrated into the old street, with its own rhythm, and it won't look arrogant.

connecting space. Image © Yuan Yan
connecting space. Image © Yuan Yan
plan
plan

Stone Story
We chose to use stone as our main building material, and use a stone story to shape this chic space. We selected a well-proportioned, well-shaped pebbles for creation in the Rock Sea. After going through the preparations for “human scanning”, restoration, virtual splitting, model sculpt, etc., we found the stonemason Jia to open the stone. Due to the uncertainty of the stone-opening process caused by the natural shape of the stone, it is the most exciting and exciting stage of the design process. The beauty of the combination of manpower and nature is here. Produced between.

courtyard. Image © Ling Li
courtyard. Image © Ling Li
floating table. Image © Yuan Yan
floating table. Image © Yuan Yan

After the samples were placed on the wasteland of the stone factory, the blocks of stone were transported to the construction site in sequence for on-site installation and multi-angle proofreading. We decorate the coffee shop with these seven tons of heavy stones and prepare to use it to the extreme. Large pieces of stone are placed according to plan, small stones are on site to grasp the location of the pile to supplement the landscaping, smaller stones are cut into square pieces to lay the gap between the stones, and some stones are cut into gravel to fill the gap between the stones and the floor tiles. Square stone is made as wash basin. Every piece that fell on this stone was used in the “Yinshui Cun” to become a stone view, a partition, a seat, a bench along the street, a paving, and a container.

floating table. Image © Yuan Yan
floating table. Image © Yuan Yan
diagram
diagram
stone scenery. Image © Ling Li
stone scenery. Image © Ling Li

Community view
As the underlying commercial of multi-storey masonry residential buildings, the inner original walls cannot be dismantled, which limits space flexibility. We want to create a contrast between outside and inside. The limitations of wall beams impede the imagination and extensibility of space. It is necessary to find a design language that breaks the already solidified indoor order and brings the inherent spatial tension to the coffee shop.

porch. Image © Yuan Yan
porch. Image © Yuan Yan

The wooden long table floating above the stone scene is like a chiseled stone. It breaks the space and connects the original three rooms to complete a landscape design. It provides a scene for the neighborhood and a scene that can enter and feel. Welcome everyone to come and play, watch the comics of the beautiful boss, drink coffee, listen to the stones who tell their own stories.

detail. Image © Ling Li
detail. Image © Ling Li

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: No. 8 Attachment 24, Fanghua Street, Yulin, Chengdu, Sichuan, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Yinshui Cun Cafe / Fanzhu Design" 14 Oct 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/926320/yinshui-cun-cafe-fanzhu-design/> ISSN 0719-8884
entry. Image © Yuan Yan

用一坨七吨重石头设计的咖啡店 / 凡筑设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.