We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Tama House Homestay / N architecture

Tama House Homestay / N architecture
© Ben Huynh
© Ben Huynh

© Ben Huynh© Ben Huynh© Ben Huynh© Ben Huynh+ 24

Thành phố Tây Ninh, Vietnam
  • Architects: N architecture
  • Area Area of this architecture project Area:  91
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Ben Huynh
  • Lead Architect: Vo Minh Nhat
  • Design Team:Ha Chau My Ngoc, Lam Ba Tung, Tran Van Mien
  • Clients:Mrs. Thuy – Mr. Nam
  • City:Thành phố Tây Ninh
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
© Ben Huynh
© Ben Huynh

Text description provided by the architects. Tama House is a homestay, which is located in the heart of Tay Ninh city, Viet Nam. The client is a young couple and they want to change their land which has 91msq area into an ideal pit stop. The challenge for us is exploiting the natural contexts and conditions in a reasonable way to create natural ventilation to minimize the temperature of tropical climate in Viet Nam, at the same time optimize the construction costs.

© Ben Huynh
© Ben Huynh
© Ben Huynh
© Ben Huynh

Analysis of the building's shapes by the sections. The client has a passion for the Tea ceremony and Japanese culture”, so they want to have a combination and connection between Tea ceremony space and lounge and garden spaces together. Those spaces must be minimal and flexible so we decided to separate the building into 2 separate parts, in the middle being a garden. The front is the living room and the space of the Tea ceremony at the back. All are connected to the garden by a large doorways system, which helps us create a flexible space that can change functions easily, depending on the needs of the user.

© Ben Huynh
© Ben Huynh
Section
Section
© Ben Huynh
© Ben Huynh

In order to ensure that all rooms take advantage of natural light and wind to minimize the temperature of a tropical climate as well as the needs and business of customers, we have to choose that separate the project into two separate the solution blocks, with a garden in the middle. The garden space is arranged with a pond and trees that form a buffer in the middle of the blocks. Which is both a highlight for the building and a ventilation way making the convection efficiently. In the architectural structure, we use the typical two-layer roof system of traditional houses, including yin-yang roof tiles and the floating frame ceiling system, which are ceiling panels made from wooden frames covered with burlap.

© Ben Huynh
© Ben Huynh

Between the roof and ceiling is the atmosphere, and a bar system on the two sides of the wall. This roof system has created passive convection between the roof and ceiling to better insulate, while also providing visual effects in expressing the architectural style of Japanese tradition. To take advantage of the natural light, we used the entire large opening door for the surrounding walls. These doors are made of translucent glass doors with louvers, making light to be diffused inside easily and create the necessary privacy.

© Ben Huynh
© Ben Huynh

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Tama House Homestay / N architecture" 08 Oct 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/926143/tama-house-homestay-n-architecture> ISSN 0719-8884
© Ben Huynh

越南日式民宿 Tama / N architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.