All
Projects
Products
Events
Competitions

Deja Vu House 2 / Nemo Studio

Deja Vu House 2 / Nemo Studio
© Trieu Chien
© Trieu Chien

© Trieu Chien © Trieu Chien © Trieu Chien © Trieu Chien + 49

Thành phố Hạ Long, Vietnam
  • Architects: Nemo Studio
  • Area Area of this architecture project Area: 668.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2019
  • Photographs Photographs: Trieu Chien
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Cong, Dung&Thang, Htile, Huy, Philips GreenTek, Sam
  • Project manager & supervisor

    Tran Vu Duong, Chu Tuan Anh, Do Chi Canh
  • Client

    Deja Vu
More Specs Less Specs
© Trieu Chien
© Trieu Chien

Text description provided by the architects. Deja vu house 2, located in new urban off the coast of Ha Long Bay, is joint by two shophouses and renovated interior as hometel and café.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

All the functional rooms embrace a void placed in the center of the house. This void is expanded when ascending the stairs, allowing more air, light, sunshine and even rain, hence reflecting the most subtle movements of the climate in a coastal city and supporting plants grown inside the void.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

Elevator and stairs are utilized to move among floors. In particular, the stairs, which made of wood and steel, combining with bridge corridors aim to create distinct views to various directions and more open space for the void.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

Bedrooms arranged from the 2nd floor to 4th floor are altered in dimension to fit the expanding area of the void and generate space diversity. Despite being row house type, the bedrooms can still access natural light, including bathrooms, bathtubs and balconies, thus connecting with beachy atmosphere and acquiring “mini resort” feelings. In order to reach this open space but still keep privacy for customers, ventilation bricks, sufficiently prevalent in tropical countries, are applied in this project.

1st Floor Plan existing / renovation
1st Floor Plan existing / renovation
Cross Section
Cross Section

The lobby in first floor is aimed for reception, waiting room, café and other functions. These functional spots also surround the void, which plants a star fruit tree and posesses a porch-like area with wood floor. Therefore, visitors can enjoy outdoor atmosphere and easily swap between interior and semi-interior space.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

Rooftop is served as an outdoor party space or simply a playground viewing Ha Long Bay, certainly bringing coastal feelings.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

Besides, our architects even use handmade items and combine wood furnitures with metal in different details, such as holders, water pipes, hammer, etc. Specially, wagons are recycled to inspire an unforgetable and unseparatable memory of coal mining of local people in this city.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Mg4-08 & 08A, Vinhomes Dragonbay, Ha Long, Vietnam

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Deja Vu House 2 / Nemo Studio" 29 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/925335/deja-vu-house-2-nemo-studio/> ISSN 0719-8884
© Trieu Chien

Deja Vu 越南别墅二号 / Nemo Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.