All
Projects
Products
Events
Competitions

OWSPACE book store in Aranya / B.l.U.E. Architecture Studio

OWSPACE book store in Aranya / B.l.U.E. Architecture Studio

© Qingshan Wu © Qingshan Wu © Qingshan Wu © Qingshan Wu + 32

  • Architects Authors of this architecture project B.l.U.E. Architecture Studio
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
© Qingshan Wu
© Qingshan Wu

Text description provided by the architects. Located in Aranya resort in Qinhuangdao, OWSPACE is a seaside bookstore of 590m. Design contents include facade renovation, interior and landscape design.

concept space
concept space
concept plan
concept plan

The inspiration for spatial design originated from “loneliness”. Being alone by the sea, away from the hustle and bustle of the city life, the feeling of loneliness is suddenly magnified.Unlike traditional bookstore design, the designer attempts to create a space which allows different levels of interaction based on individuals' needs. As the original concrete frame structure remains unchanged, dark gray wooden “boxes” of different functions are inserted into the building. These boxes of different shapes and sizes give the originally monotonic space a richer way of extension, allowing readers to explore the space with interest as walking around. These boxes give people the opportunity to seek solitude and quietness, also offer the possibility of encountering the others.

© Qingshan Wu
© Qingshan Wu
© Qingshan Wu
© Qingshan Wu
© Qingshan Wu
© Qingshan Wu

The walls of the entrance area are made of cast-in-place concrete, the natural and primitive texture of which gives people a sense of warmth. The concrete walls and plants create a transitional space that blocks out all the disturbances from the outside, allowing the readers to shift naturally into a calm and peaceful mood when passing through this area to get inside the bookstore.

© Qingshan Wu
© Qingshan Wu
© Qingshan Wu
© Qingshan Wu

In terms of material application, the designer retained the rough concrete texture of the original building, combined with dark gray wood, steel and terrazzo, which creates a sense of coolness for the seaside bookstore.

© Qingshan Wu
© Qingshan Wu
© Qingshan Wu
© Qingshan Wu

The project is not merely about designing a bookstore, it is creating a ambience in which public space and private space are deconstructed and placed in the same field, seeking to explore of the new definition of thinking and communication in a fast-paced times.

© Qingshan Wu
© Qingshan Wu

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Qinghuangdao, Heibei, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "OWSPACE book store in Aranya / B.l.U.E. Architecture Studio" 13 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/924484/owspace-book-store-in-aranya-blue-architecture-studio/> ISSN 0719-8884
© Qingshan Wu

秦皇岛阿那亚单向空间书店 / B.L.U.E. 建筑设计事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.