All
Projects
Products
Events
Competitions

Aswell Store / Koyori + Aterier Salt

Aswell Store / Koyori + Aterier Salt

© Junichi Usui © Junichi Usui © Junichi Usui © Junichi Usui + 40

Store  · 
Ōtsu, Japan
  • Architects Authors of this architecture project Aterier Salt, Koyori
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2019
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    BOLTS HARDWARE STORE, LIXIL , ModuleX, Sanwacompany, Vectorworks
More Specs Less Specs
© Junichi Usui
© Junichi Usui

Text description provided by the architects. This is the interior design for “aswell”, a select shop and cafe on the ground floor of a retro reinforced-concrete apartment block beside Lake Biwa in Kayanoura, Ōtsu-shi, Shiga.
Aswell is located in a quiet spot away from the main trunk route.

© Junichi Usui
© Junichi Usui

By removing the previous store’s aluminium windows frames that were out of place in the relaxed concrete building that suggests the passage of time, we returned the building to its original expression with a simple composition having just a large opening with wooden fittings.

© Junichi Usui
© Junichi Usui
Plan
Plan
© Junichi Usui
© Junichi Usui

The interior has been laid bare to reveal notes and drawings made on the building itself when it was built, and we have used a simple composition that gently contrasts the similar expressions of the reinforced concrete floor, ceiling and pillars that have stood since then and the newly installed mortar counters and fixtures.

© Junichi Usui
© Junichi Usui
© Junichi Usui
© Junichi Usui

We have also combined copper, steel, wood and other materials that gradually change their expression with use in various places to tie the whole together into a luxurious space.

© Junichi Usui
© Junichi Usui

People who visit aswell will be able to sense the expectation and beauty that gives a feeling of the developing “from now on”.

© Junichi Usui
© Junichi Usui

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Ōtsu, Shiga Prefecture, Japan

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Aswell Store / Koyori + Aterier Salt" 02 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/924164/aswell-cafe-koyori-plus-aterier-salt/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.