SUM Living Space / Parada Cantilo Estudio

SUM Living Space / Parada Cantilo Estudio

© Manuel Hernán© Manuel Hernán© Manuel Hernán© Manuel Hernán+ 18

Gonnet, Argentina
  • Area Area of this architecture project Area:  30
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Manuel Hernán
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Knauf, Acindar Grupo arcelormittal, Adobe, Blindex, McNeel, Miksa, Siderar
  • Clients:Eloisa Ortale, Ricardo Bugallo
  • Collaborators:Hernán Galdos
  • City:Gonnet
  • Country:Argentina
More SpecsLess Specs
© Manuel Hernán
© Manuel Hernán

Text description provided by the architects. Located in the town of Manuel B. Gonnet, this living space is born due to the need of a flexible program within a limited piece of land, determined by a modulated assembly structure of simple, dynamic development. As for its implementation, "the object" is separated from one of the limits of the land, obtaining cross ventilation throughout its development, taking advantage of the best orientation and strengthening the connection to its environment. Through a light and permeable materiality, it maintains a possibility of constant dialogue between interior - exterior.

© Manuel Hernán
© Manuel Hernán
Plans
Plans
© Manuel Hernán
© Manuel Hernán

The zinc, the glass and the wood act as protagonists, defining the space. The white highlights the warmth of the texture of each of them, synthesizing the amount of components in response to the dimensions of the building and its simplicity. Through a floor-to-ceiling transparency, it seeks to rank the vegetation over the intervention, eliminating the limits in the longitudinal direction of the plot.

© Manuel Hernán
© Manuel Hernán
Transversal section
Transversal section
© Manuel Hernán
© Manuel Hernán

As a guideline for its development, a 60 cm module was used to take advantage of its size, both in the program and in its materials (profiles, sheets, phenolic plates), optimizing the construction without waste. The service area is resolved at the ends, one of them consisting of a kitchen and a bathroom and the other dedicated to the storage of furniture, granting flexibility of assembly, depending on the use required throughout its surface.

© Manuel Hernán
© Manuel Hernán

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "SUM Living Space / Parada Cantilo Estudio" [Vivienda mínima SUM / Parada Cantilo Estudio] 02 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/923907/sum-living-space-parada-cantilo-estudio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.