All
Projects
Products
Events
Competitions

GR House / Frederico Trevisan Arquiteto

GR House / Frederico Trevisan Arquiteto

© Adriano Pacelli © Adriano Pacelli © Adriano Pacelli © Adriano Pacelli + 44

Houses  · 
Campinas, Brazil
  • Architects Authors of this architecture project Frederico Trevisan Arquiteto
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Acor, Deca, Decortiles, Delta Light, Hansgrohe, Indusparquet, Lapitec®, Legrand, Lumini, Mekal, Palimanan, Roca Cerámica, Scholl Móveis Planejados, Toto
  • Design Team

    Thais Fonsechi, Stephanie Guazzelli, Mariana Mariano, Isabela Dotta
  • Builder

    Construtora Schery
  • Structural Engineer

    Inner Engenharia
  • Electrical

    MZ Barros Engenharia e Projetos
  • Hidraulic

    Benecatto Engenharia
  • Landscape

    Frederico Trevisan
More Specs Less Specs
© Adriano Pacelli
© Adriano Pacelli

Text description provided by the architects. Developed with attention to clients demand and within a multidisciplinary creative process always attentive to details, the GR House’s project intention to maximize the potential of the land, creating diversity of spaces and uses. It is a functional and very dynamic house, which attends to the most diverse situations of use, from the moment of greater introspection and privacy until the casual situation while receiving guests.

© Adriano Pacelli
© Adriano Pacelli

Set in a sloping ground, the house has its main access through a wide stair, reaching the ground floor. Another more reserved access is made from the garage, situated half-level above. The social entrance enhances the visual amplitude and leads the look to the pool and garden, to where the kitchen, protagonist of the project, is also opened to. It is the space where the residents put their focus on, its centrality and spatial integration favor socialization, which is also stimulated by the landscape design.

© Adriano Pacelli
© Adriano Pacelli
Floor Plan
Floor Plan
© Adriano Pacelli
© Adriano Pacelli

Below the garage is the TV room, which was created by taking advantage of the uneven terrain. It is a more reserved space, comfortable and with a more intimate atmosphere. The upper floor shelter the privacy of the residents, where are the bedrooms and the home office, from where it is possible to enjoy the view.

© Adriano Pacelli
© Adriano Pacelli

The project adopts solutions aimed at sustainability and energy efficiency: it adapts to the natural topography of the land, prioritizes the use of natural ventilation and lighting, makes use of brise-soleil, and also of systems for solar energy and rainwater reuse.

© Adriano Pacelli
© Adriano Pacelli

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "GR House / Frederico Trevisan Arquiteto" [Casa GR / Frederico Trevisan Arquiteto] 06 Aug 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/922348/gr-house-frederico-trevisan-arquiteto/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.