We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Deca Lab Pavilion / Studio Ricardo Bello Dias + GTM Cenografia

Deca Lab Pavilion / Studio Ricardo Bello Dias + GTM Cenografia

© Val Luna© Val Luna© Val Luna© Val Luna+ 24

Jardim Everest, Brazil
  • Area Area of this architecture project Area:  630
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Val Luna
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Ceusa, Deca, Duratex, Infibra, Light Source
  • Lead Architects: Ricardo Bello Dias / Daltro Mendonça
More SpecsLess Specs
© Val Luna
© Val Luna

Text description provided by the architects. Combining conceptual and real environments, Deca Lab is inspired by some science fiction movies, such as “Blade Runner” and the work of the designer Nery Oxman, which shows the “Krebs Cycle of Creativity” a circular graphic that illustrates how Science, Engineering, Design and Art co-relate and react to achieve results during the creation process. 

© Val Luna
© Val Luna
Site Plan
Site Plan
© Val Luna
© Val Luna

Landed on a water mirror, Ricardo Bello Dias developed a spacecraft, octagonal shaped, following Oxman´s graphic, that was built with steel frame and bolted joints, then covered with aluminum cladding, what will allow the installation to be re-assembled anywhere else. 

© Val Luna
© Val Luna
Floor Plan and Section
Floor Plan and Section
© Val Luna
© Val Luna

As the visitors enter the spacecraft, they are fulfilled with vídeos and elements related to the four themes, experiencing a spacetravel from Mars to the Amazon Rain Forest, leading the spectators to a reflection: “how can we slow down the rate of destruction of the environment”. 

© Val Luna
© Val Luna

“We must promote the daily reuse on any scale. Even before we built something or simply shopping, we need to think if the object was produced ethically and if its aging will affect the world.” - says Ricardo

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Av. Lineu de Paula Machado, 1075 - Jardim Everest, São Paulo - SP, 05601-001, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Deca Lab Pavilion / Studio Ricardo Bello Dias + GTM Cenografia" [Deca Lab / Studio Ricardo Bello Dias + GTM Cenografia] 05 Aug 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/922159/deca-lab-pavilion-studio-ricardo-bello-dias> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.