We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Pool Pavilion / António Cruz Lopes

Pool Pavilion / António Cruz Lopes

© José Campos© José Campos© José Campos© José Campos+ 35

Marco de Canaveses, Portugal
© José Campos
© José Campos

Text description provided by the architects. The Pool Pavilion is a unique project in its context, combining a regular-shaped volume with an endless pool and a yard filled with scenic paths and different visual frames.

© José Campos
© José Campos

Its fundamental premise was to give a sense of balance and order to a context with turbulent surroundings while keeping a smooth, light and integrated language.  To better achieve that, optical distractions and perspective illusions were sought-after during the design and construction phases, in order to hide the true dimensions and the true “contact” between materials.

© José Campos
© José Campos
Floor Plan
Floor Plan
© José Campos
© José Campos

Details like overlapping glass planes to camouflage shapes and structures, small recesses to detach surfaces and cruciform pillars with a more thinner appearance, were frequently used to give a lighter and more balanced language to a new building in an unruled context.

© José Campos
© José Campos

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Pool Pavilion / António Cruz Lopes" [Casa da Piscina / António Cruz Lopes] 24 Jul 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/921500/pool-pavilion-antonio-cruz-lopes> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.