All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Indonesia
  5. archiplus.pt
  6. 2018
  7. C Guesthouse / archiplus.pt

C Guesthouse / archiplus.pt

  • 19:00 - 12 July, 2019
  • Curated by Martita Vial
C Guesthouse / archiplus.pt
C Guesthouse / archiplus.pt, © Mansyur Hassan
© Mansyur Hassan

© Mansyur Hassan © Mansyur Hassan © Mansyur Hassan © Mansyur Hassan + 52

  • Design Team

    Steven Oei
  • Clients

    Yugo
  • Engineering

    Engyap
  • Landscape

    Rosario
  • More Specs Less Specs
© Mansyur Hassan
© Mansyur Hassan

Text description provided by the architects. This C-Guesthouse is located in Surabaya Indonesia, is situated in the middle of city center village. From the very start, the land of 100 m2 about 4.5m X 22m was optimized by the architect with 4 floors built. The architect also the owner of this property wanted a guesthouse in which the rooms can be experienced continuously, therefore it would require a linear corridor.

© Mansyur Hassan
© Mansyur Hassan

At the beginning of the design process, the architect arranged the rooms in a line, based on the level of privacy of each room, from the public to private. Consequently, the design would create a thin and long building mass. This building consists of 4 floors, the first to third floors are residential for boarding tenants. While for the fourth floor is the owner area and common area.

© Mansyur Hassan
© Mansyur Hassan
First Level Plan
First Level Plan
© Mansyur Hassan
© Mansyur Hassan

Consists of 14 rooms that can be rented, 1 cafe room, 1 maid room, 1 public kitchen, 1 public area, 2 bbq areas, 1 pavilion and 8 bathrooms making this building truly efficient every inch. All of them did not reduce the comfort aspect in the building such as natural ventilation and natural lighting can still be enjoyed even by each room.

© Mansyur Hassan
© Mansyur Hassan

The architect tried to incorporate elements of nature and local culture, it is seen by the use of materials such as bricks and wood. The colors displayed in this building also seem natural. The placement of openings and the fluid relationship between the interior and the exterior created a microclimate in this guesthouse.

© Mansyur Hassan
© Mansyur Hassan

View the complete gallery

About this office
Cite: "C Guesthouse / archiplus.pt" 12 Jul 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/920467/c-guesthouse-archiplut/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.