Long House / Bureau de Change Architects

Long House / Bureau de Change Architects

Long House / Bureau de Change Architects - Image 2 of 23Long House / Bureau de Change Architects - Sofa, Beam, ColumnLong House / Bureau de Change Architects - Windows, Brick, FacadeLong House / Bureau de Change Architects - Facade, WindowsLong House / Bureau de Change Architects - More Images+ 18

Cirencester, United Kingdom
Long House / Bureau de Change Architects - Image 2 of 23
© Gilbert McCarragher

Text description provided by the architects. Reinterpreting the rural vernacular, this new home in the Cotswolds uses interlocking barn forms and a palette of local materials. Taking as a starting point the elongated forms of two 30 metre-long, timber chicken sheds which previously occupied the site, the house is a play of traditional barn volumes which have been pushed and pulled to suit the needs of the client. Inside, the key living spaces fan out around an internal patio, which acts as a focal point for the home. Clad in copper, the patio is a moment where both nature and light are introduced.

Long House / Bureau de Change Architects - Sofa, Beam, Column
© Gilbert McCarragher

Materially, the house reflects our interest in craft and detail. Paying close attention to local historic building practices and approaches to material have generated a language which both revives and reinterprets the vernacular. In addition, the construction meets passive house principles – with an insulated concrete formwork system creating a thermal envelope, limited openings on the south-facing façade, triple glazed window units and a heat recovery ventilation system to maintain air quality year-round.

Long House / Bureau de Change Architects - Facade
© Gilbert McCarragher
Ground floor plan
Long House / Bureau de Change Architects - Stairs, Chair, Handrail
© Gilbert McCarragher

The front barn has been built in dry stone wall by a local craftsman, chosen not only for its local relevance but for its inherent qualities of mass and muscularity. This façade is monolithic, with fewer openings to produce a heavier, solid volume at the front. As a counterpoint, the taller barn at the back is clad in a lighter-weight natural larch which has been charred to a deep leathery black at each window recess.

Long House / Bureau de Change Architects - Windows, Brick, Facade
© Gilbert McCarragher

This charring has then been brushed away to gently blend it back into the natural larch – creating an ombré effect which emphasises the rhythmic push and pull of the window indentations. Both material choices anticipate a slow process of weathering and ageing that will further embed the new home into its rural setting.

Long House / Bureau de Change Architects - Windows
© Gilbert McCarragher
Sections BB
Long House / Bureau de Change Architects - Facade, Windows
© Gilbert McCarragher

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Long House / Bureau de Change Architects" 05 Jul 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/920283/long-house-bureau-de-change-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.