All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Chapel
  4. France
  5. KUMA & ELSA
  6. 2018
  7. Hut of Silver Chapel / KUMA & ELSA

Hut of Silver Chapel / KUMA & ELSA

  • 01:00 - 2 July, 2019
  • Curated by Paula Pintos
Hut of Silver Chapel / KUMA & ELSA
Hut of Silver Chapel / KUMA & ELSA, © Shohei Kuma
© Shohei Kuma

© Shohei Kuma © Shohei Kuma © Shohei Kuma © Shohei Kuma + 10

  • Architects

  • Location

    73610 Attignat-Oncin, France
  • Category

  • Lead Architects

    Shohei Kuma, Elsa Escobedo
  • Area

    6.06 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

  • Client

    Communauté de Communes du Lac d’Aiguebelette
  • Collaborators

    Kilian Bellemin, Philippe Bellemin, Vincent Weibel, Solène Michel, Iciar Uriarte, Silvia Sánchez, Barbara Ibgui, Jeanne Guyon, Emilie Bozek
  • More Specs Less Specs
© Shohei Kuma
© Shohei Kuma

Text description provided by the architects. Hut of Silver is a small public facility in Attignat-Oncin - a 400 inhabitants village in eastern France. This village is part of the Natural Regional Park of Chartreuse, and a third of its land is woodland. The 17th-century Saint-Martin church is an important landmark that stands tall in the center of the village, together with the Primary School and the Town Hall. In 2018 the District Council launched an open competition to design and build a public landscape feature that would remind a childhood hut, in woodland adjacent to the church.

© Shohei Kuma
© Shohei Kuma
Plan
Plan
© Shohei Kuma
© Shohei Kuma

Hut of Silver was built out of local pine wood by local carpenters and residents. It is an open living space for neighbors and tourists. We created a sensory experience based on “space of light”, which is also a main element of the church. The church is oriented toward the East to get sunlight on the altar in the morning. Likewise, the hut is oriented on an East-West axis.

© Shohei Kuma
© Shohei Kuma

The center of the church is dark and only gets vague light through stained glasses. The hut is surrounded by natural forest and sunlight only reaches the inside through the two East and West vertical openings. In the hut, light reflects gradationally on the silver-leaved ridge beam undersurface. This shining line in the darkness of the interior creates an unsettling continuity between the vertical views of the landscape and its horizontal abstract reflection.

© Shohei Kuma
© Shohei Kuma

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Hut of Silver Chapel / KUMA & ELSA" 02 Jul 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/920033/hut-of-silver-chapel-kuma-and-elsa/> ISSN 0719-8884
© Shohei Kuma

银屋教堂,黑暗室内感受光影变化 / KUMA & ELSA

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.