All
Projects
Products
Events
Competitions

Baan Nonthaburi / Plan Architect

Baan Nonthaburi / Plan Architect

© Chitsanupong Ploythanachot © Chitsanupong Ploythanachot © Chitsanupong Ploythanachot © Chitsanupong Ploythanachot + 22

Pavillion  · 
Nonthaburi, Thailand
  • Architects Authors of this architecture project Plan Architect
  • Area Area of this architecture project
    384.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    American Standard, Ampelite, Bluescope, Desjoyaux, Thaisun
  • Design Team

    Wara Jithpratuck, Jittinun Jithpratuck
  • Photographs

  • Client

    Sarun Lerdhirunwong
More Specs Less Specs
© Chitsanupong Ploythanachot
© Chitsanupong Ploythanachot

Text description provided by the architects. This pavilion is an extended part form existing house. Its main function is sport facilities which consist of swimming pool, fitness, sauna, bathroom, outdoor shower, service area and parking.

© Chitsanupong Ploythanachot
© Chitsanupong Ploythanachot

The layout of this building is designed to link with the old houses center court. The main pool deck is aligned with the existing courtyard with the fitness room at the end of the deck. While the left functions are set on another axis at the edge of the site not only to maximize panoramic private view from the deck, but also blend functional space with nature around. Another courtyard behind the fitness room separates between water closet zone and service zone and also makes fitness surrounded by view. Besides Thailand tropical weather, the main pool deck require big roof to protect it from rain and sun. The columns are installed as least as possible along with the glass wall dividing space to remain panoramic view for the deck.

Plan
Plan
Section A - B
Section A - B

The main material, lath, blends the nature to the house by let the natural light get through the space dimly. The eaves is also translucent and allow natural light get through lath ceiling creating transition space itself.

© Chitsanupong Ploythanachot
© Chitsanupong Ploythanachot

The outstanding characteristic shows the simplicity of the building blending nature, existing surrounding together with the architecture.

© Chitsanupong Ploythanachot
© Chitsanupong Ploythanachot

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Nonthaburi, Mueang Nonthaburi District, Nonthaburi, Thailand

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Baan Nonthaburi / Plan Architect" 20 Jun 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/919459/baan-nonthaburi-plan-architect/> ISSN 0719-8884
© Chitsanupong Ploythanachot

Baan Nonthaburi住宅扩建 / Plan Architect

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.