House of The Yellow Ipê / Leo Romano

House of The Yellow Ipê / Leo Romano

© Edgard César © Edgard César © Edgard César © Edgard César + 33

Residencial Aldeia do Vale, Brazil
  • Architects: Leo Romano
  • Area Area of this architecture project Area:  482
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Edgard César
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Florense, Aldeia, Az, Bela Arte, Interpam, Uniflex
© Edgard César
© Edgard César

Text description provided by the architects. The residence located in the Residencial Aldeia do Vale in Goiânia, had a centennial Ipê Ama-relo as the main element for the definition of the architectural party. In the longilineal terrain, of 25m of the front by 100m of depth, the access to the house takes place by a catwalk that takes us to the main entrance.

© Edgard César
© Edgard César
Floor Plan
Floor Plan
© Edgard César
© Edgard César

When you cross the portico, the house reveals itself without details: the whole social part integrates with the leisure and emphasizes the amplitude and usability of the spaces. From the other side, the circulation leads to the rooms guaranteeing privacy to the intimate sector.

© Edgard César
© Edgard César

Special attention to the volumetry in which the wall of the circulation circumvents the yellow Ipê and creates an office. See also that a curved slab makes the transition between social and intimate environments. Ipe House: home to be happy!

© Edgard César
© Edgard César

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "House of The Yellow Ipê / Leo Romano" [Casa do Ipê Amarelo / Leo Romano] 20 Jun 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/919352/house-of-the-yellow-ipe-leo-romano/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.