All
Projects
Products
Events
Competitions

Neuhofweg House / Beck + Oser Architekten

Neuhofweg House / Beck + Oser Architekten

© Börje Müller © Börje Müller © Börje Müller © Börje Müller + 25

Houses  · 
Binningen, Switzerland
  • Architects Authors of this architecture project Beck + Oser Architekten
  • Area Area of this architecture project
    268.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2017
© Börje Müller
© Börje Müller

Text description provided by the architects. The two-storey detached house is set on a hill in a neighbourhood of villas located in a suburb of Basel. A private path leads to the park-like grounds set back somewhat from the street and to the house on the north edge of the plot. Various projections and set-backs together with rounded corners with varying radii lend the building a sculptural and dynamic appearance.

© Börje Müller
© Börje Müller
Ground floor plan
Ground floor plan
Section 02
Section 02

This is accentuated further by the use of simple concrete throughout and by the varied shapes

© Börje Müller
© Börje Müller

of the many openings. The windows on the north, west and east sides are set behind small round openings in the façade, which thus acts as a filter. The south side by contrast opens up with large picture windows and glass doors. The round shapes continue on the interior, creating exciting sequences of spaces.

© Börje Müller
© Börje Müller

From the living room a spiral staircase leads to the upper floor, which features a curving gallery, four rooms, two bathrooms and an open office area. A roof terrace with a view is accessed via

© Börje Müller
© Börje Müller
Section 01
Section 01

a staircase attached to the outside of the building. The lower level accommodates a guest room and a generously sized open multipurpose room. Both draw daylight from a courtyard. In the interior, plywood boards of maritime pine, raw steel, concrete terrazzo flooring and exposed concrete walls create a sleek, low-key ambience.

© Börje Müller
© Börje Müller

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Neuhofweg House / Beck + Oser Architekten" 16 Jun 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/918984/neuhofweg-house-beck-plus-oser-architekten/> ISSN 0719-8884
© Börje Müller

Neuhofweg 住宅,以圆润外形打造朴素的混凝土小屋 / Beck + Oser Architekten

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.