All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Spain
  5. Pablo Muñoz Payá Arquitectos
  6. 2017
  7. Refurbishment for Eduardo, Laura & Enzo / Pablo Muñoz Payá Arquitectos

Refurbishment for Eduardo, Laura & Enzo / Pablo Muñoz Payá Arquitectos

  • 06:00 - 30 May, 2019
  • Curated by Clara Ott
Refurbishment for Eduardo, Laura & Enzo / Pablo Muñoz Payá Arquitectos

© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo © Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo © Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo Refurbishment for Eduardo, Laura & Enzo / Pablo Muñoz Payá Arquitectos + 31

© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo
© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo

Text description provided by the architects. This Project consists of the integral renovation of a home in Petrer (Alicante). The existing building occupied a constructed surface of 138m2, 19 of which correspond to a porch. By law, this surface could not be extended and consequently the project needed to be based on an exact alteration of the existing building.

© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo
© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo
© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo
© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo

The rectangular perimeter would go from being a simple distribution to a flexible one, structured in three longitudinal bands and in three transversal ones. This ordering of the spaces is achieved by placing the bathrooms and kitchen furnishings as central exempt rooms, defining in this way the rest of the spaces. 

© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo
© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo
© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo
© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo

Longitudinally, the three bands correspond to a first day area in contact with the porch (the main entrance to the house) containing the living room, dining room and kitchen, a middle area with bathrooms and two bedrooms and a final one with the main bedroom, bathroom and office.

The spaces interact with each other marked by an interior unity, a sympathetic use of materials and careful work with both natural and artificial light. Simplicity is sought, using the fewest number of materials necessary, producing a home which is practically bicolour, between intense white and the coffee tone of the wood and flooring.

© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo
© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo

The imposing porch front, connected to the day area and with a south facing orientation, has a gabled roof and is enclosed by mobile sun panels which allow sunlight to be controlled. The other two transverse bands corresponding to bedrooms have saw tooth roofing thus optimizing the entry of light and the temperature of the rooms.

© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo
© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo

View the complete gallery

About this office
Cite: "Refurbishment for Eduardo, Laura & Enzo / Pablo Muñoz Payá Arquitectos" [Reforma casa para Eduardo, Laura y Enzo / Pablo Muñoz Payá Arquitectos] 30 May 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/918081/refurbishment-for-eduardo-laura-and-enzo-pablo-munoz-paya-arquitectos/> ISSN 0719-8884
© Milena Villalba y Santiago Vicente Calvo

爱德华多,劳拉和恩佐翻新之家 / Pablo Muñoz Payá Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.