All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Vietnam
  5. 6717 Studio
  6. 2018
  7. Lien Thong House / 6717 Studio

Lien Thong House / 6717 Studio

  • 21:00 - 23 May, 2019
  • Curated by Clara Ott
Lien Thong House / 6717 Studio
Lien Thong House / 6717 Studio, © Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

© Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki + 35

  • Design Team

    Dang Duc Nhat
  • Clients

    Ms. Lien and Mr. Thong
  • Engineering

    Le Manh Kha
  • Landscape

    Nguyen Thi Hoang Phi
  • More Specs Less Specs
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Text description provided by the architects. Lien Thong house where the young family including the married couple and their children have lived is designed by contemporary style. Recently, the family has stayed in 2 districts, Ho Chi Minh City Vietnam. Based on the method of the split level floor, the house is free for an advance. According to the application of the structure technique, there are lots of open spaces where the members can sit to relax, for example, the long bench in the living room and the long steps of the stair in the middle of the house. In addition, there is not any limitation among the spaces, so the parent can watch their children while they do housework. This is the reason that the house is called Lien Thong.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

In order to avoid the westward sunshine, the facade of Lien Thong house is divided to different squares is combined to the large skyline of the balcony that is a buffer zone to reduce the westward sunshine can stream in the doors. The location of squares is a possible vacancy to open the door at the balcony where the air can go inside the house directly. Particularly, on the second and the third floor, the small gardens and toilets are laid out in the front to decrease the westward sunshine. It makes the main spaces of the house become cooler.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Further, the principal architect designed the wells on the top of the roof that the sunshine can reach from sky to inside of the house strongly to light the house without electricity. The width of the skyline of the stair is large to help to link the spaces together horizontally. On the other hand, the skylines of Lien Thong houses connect the spaces inside the house vertically. In Ho Chi Minh City Vietnam, the modern - longhouses are usually built lack of light can damage the health of the owner. Therefore, Lien Thong house is a simple solution to this problem. Besides, the house is a respectable idea of the westward house.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Section 1
Section 1
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

View the complete gallery

About this office
Cite: "Lien Thong House / 6717 Studio" 23 May 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/917624/lien-thong-house-6717-studio/> ISSN 0719-8884
© Hiroyuki Oki

Lien Thong 住宅,错位开窗以防日晒 / 6717 Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.