We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Omakase Restaurant / Shanghai Hip-pop Design Team

Omakase Restaurant / Shanghai Hip-pop Design Team
First floor public area - private room. Image © Boris Shiu
First floor public area - private room. Image © Boris Shiu

First floor private room. Image © Boris ShiuFirst floor public area - sushi table angle. Image © Boris ShiuSecond floor corridor. Image © Boris ShiuFirst floor public area - staircase. Image © Boris Shiu+ 18

  • Interior Designers: Shanghai Hip-pop Design Team
  • Area Area of this architecture project Area:  140
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Boris Shiu
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: 上海澄旻照明科技有限公司, 上海麟腾建筑装饰工程有限公司, 深雄建材
  • Lead Architects: Tianwen Sun, Xindi Cao, Dong Liu

Text description provided by the architects. Whether a kaiseki cuisine is attractive is just determined at the moment when one entering the door.

First floor public area - sushi table angle. Image © Boris Shiu
First floor public area - sushi table angle. Image © Boris Shiu

Inspired by the love story of Sakura rain, the design of Omakase erased the sadness of story without a trace. It broke some preconceived traditional ideas and challenged the widely accepted standard of behavior. Started with the design concept of Sakura and dew, the Sakura petals and dewdrops are combined in the glass partition in a creative way, achieving a virtual-real synthesis and crystal-clear decorative effects.

First floor public area. Image © Boris Shiu
First floor public area. Image © Boris Shiu
First floor private room. Image © Boris Shiu
First floor private room. Image © Boris Shiu

At the same time, the boundless pink Sakura is in contrast with the golden Tatami room, as if one entered a Sakura labyrinth. With the dynamic lighting, the blooming Sakura and exquisitely carved dewdrops make a feast of Sakura. Such a poetic environment seized the heart of a maiden.

First floor public area - staircase. Image © Boris Shiu
First floor public area - staircase. Image © Boris Shiu

The entire space is just like a freehand brushwork painting, in which every diner becomes a part of the scenery. While enjoying the food, who will not be pleasant and contented in the beauty?

Second floor corridor. Image © Boris Shiu
Second floor corridor. Image © Boris Shiu

There’s sunset which never falls, and there’s Sakura rain which never ends. The pink Sakura rain all over the sky is the most beautiful and romantic word. Come here together with your beloved one, and love in the fascinating Sakura rain.

Second floor sushi bar. Image © Boris Shiu
Second floor sushi bar. Image © Boris Shiu

Life is more than just living, there are still romantic times and pink dreams.

Second floor sushi bar. Image © Boris Shiu
Second floor sushi bar. Image © Boris Shiu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:No.22, 320 Nong, Tianping Road, Xuhui District, Shanghai, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Omakase Restaurant / Shanghai Hip-pop Design Team" 03 Jun 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/917482/omakase-shanghai-hip-pop-design-team> ISSN 0719-8884
First floor public area - sushi table angle. Image © Boris Shiu

樱久让日料店 Omakase / 上海黑泡泡建筑设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.