We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Physiotherapy Clinic / Hinterland Architecture Studio

Physiotherapy Clinic / Hinterland Architecture Studio

© Ivo Tavares Studio© Ivo Tavares Studio© Ivo Tavares Studio© Ivo Tavares Studio+ 38

Vila Nova de Gaia, Portugal
  • Arquitetos Responsáveis:Filipa Figueira, Tiago Vieira
  • Cliente:Clínica Mar Saúde
  • City:Vila Nova de Gaia
  • Country:Portugal
More SpecsLess Specs
© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio

Text description provided by the architects. The project is the total transformation of an existing commercial space into a physiotherapy clinic. The space is strongly characterized by its proportion of 9mx33m with direct sunlight only by the smaller side. The clinic program is divided into four groups, common spaces, cabinets, gym, and the spa.

© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio
Floor Plan
Floor Plan
© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio

The reception, distribution and the gym are placed in the areas with direct sunlight, while the rooms where privacy is needed are located on the interior of the clinic. The circulation and distribution of the clinic are accomplished thru a central corridor that connects the several spaces, allowing at the same time a clear path for the visitors and their control by the clinic staff.

© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio

In order to identify the cabinets a color code is applied, suitable to impaired patients. The vinyl pavement and the white walls provide space unity of the clinic spaces while the spa takes on an exceptional character with the introduction of a continuous finishing made of vertical wood elements, and with the change of the artificial light temperature.

© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:R. Mário Lapa 116, 4400 Vila Nova de Gaia, Portugal

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Physiotherapy Clinic / Hinterland Architecture Studio" [Clínica de Fisioterapia / Hinterland Architecture Studio] 03 Feb 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/917427/physiotherapy-clinic-hinterland-architecture-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.