We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Transformation of Common Courtyard / Johansen Skovsted Arkitekter

Transformation of Common Courtyard / Johansen Skovsted Arkitekter
© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander

© Rasmus Norlander© Rasmus Norlander© Rasmus Norlander© Rasmus Norlander+ 21

Copenhague, Denmark
More SpecsLess Specs
© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander

Text description provided by the architects. The project for Ejerforeningen Nørrehus transformed the residents' common courtyard from being a purely utilitarian space to being oriented towards leisure and community. The first stage dealt with all the surfaces, new planting and playground. The Second phase dealt with a new house for the common facilities including, room for prams, the house keeper, and waste and recycling.

© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander

The transformation is financed by the surplus on the housing association’s maintenance budget and has only been feasible by keeping the previously paved areas. Therefore, the original contours of the courtyard still stand, but with a new outline, which gives an interesting tension between new and old, straight lines and curved.

© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander
Site plan
Site plan
© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander

The polluted urban ground, which is expensive to dispose of, has been used to create the hilly landscape covered with new topsoil, and traversed by two diagonal paths in oversized standard concrete slabs connecting the courtyards different functions.

© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander

An existing glass covered steel structure is enclosed by a new wooden structure turned inside out, exposing the structural members, to make the pavilion reminiscent of a garden pavilion rather than a garbage shed. The rhythmic structure coheres the building yet breaks it down into smaller segments, not to appear too big. The workshop roof opens towards the sky through a standard circular skylight, exposing a beam for suspending machines for reparation. Alterations to the structure add variation to the volume.

Elevations
Elevations

A recess creates a cover in front of the room for prams. Insulated parts are covered in external boards, with an espalier repeating the rhythm of the diagonal braces. The side facing the courtyard is clad in mirrors with espaliers, expanding the experience of the green landscape.

© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Transformation of Common Courtyard / Johansen Skovsted Arkitekter" 13 Jun 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/917106/transformation-of-common-courtyard-johansen-skovsted-arkitekter> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.