All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Brazil
  5. Stemmer Rodrigues Arquitetura
  6. 2017
  7. Marsala House / Stemmer Rodrigues Arquitetura

Marsala House / Stemmer Rodrigues Arquitetura

Marsala House / Stemmer Rodrigues Arquitetura
Marsala House / Stemmer Rodrigues Arquitetura, © Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

© Marcelo Donadussi © Marcelo Donadussi © Marcelo Donadussi © Marcelo Donadussi + 33

  • Design Team

    Francine Azevedo, Renata Lui
  • Engineering

    Pedro Chapon
  • Landscape

    Susana Nedel
  • Consultants

    Pedro Chapon
  • More Specs Less Specs
© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

Text description provided by the architects. One of the goals in this project was that the residence established a true connection with nature. There was great emphasis on landscaping, large openings that gave the impression that the gardens surrounding the building invade the interior. The unusual slope of the living room window, overlooking canal water on the edge of the house, the glazed openings of the entrance hall and the cutout on the apparent concrete slab of the entrance, invite the contemplation of nature, which grows and breathes. 

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

The cutouts on the upper slab bathe light to each space, optimising the sunlight. Wood breezes were used in the residence, bringing nature to the architecture, with the function of helping in privacy without giving up the visual permeability. The main highlight, the red color, creates a complementary scenario with the green and, in parallel, contributes to the personality of the project. Each wall becomes a backdrop for nature to grow.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi
Floor Plans
Floor Plans
© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

In the upper floor is located the intimate area. The terraces are hanging gardens, skirting the dorms, strategically located in the volume of marsala color. The wooden deck invites the user to walk through fruit, foliage, vines, herbs and spices, with a profusion of aromas and tones.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

The social spaces, on the ground floor, are configured from the barbecue, rotisserie nook and of great importance for the family. The workbench of the kitchen is next to it, with a ribbon window along its length and framing a view of the sunset. The whole social area is open and spreads from there, delimited by glass planes that frame the lake Guaíba. The composition of these spaces allows the simultaneous and integrated use of the environments.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

View the complete gallery

About this office
Cite: "Marsala House / Stemmer Rodrigues Arquitetura" [Casa Marsala / Stemmer Rodrigues Arquitetura] 09 Apr 2019. ArchDaily. (Trans. María Francisca González) Accessed . <https://www.archdaily.com/914448/marsala-house-stemmer-rodrigues-arquitetura/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.