Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects

Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects
Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects - Forest
Courtesy of Sanden+Hodnekvam Architects

Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects - CountertopCabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects - ForestCabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects - WindowsCabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects - Forest, GardenCabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects - More Images+ 26

Steinkjer, Norway
More SpecsLess Specs
Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects - Windows
Courtesy of Sanden+Hodnekvam Architects

Text description provided by the architects. The small cabin is located at Rones, 150km north of Trondheim. The site is steep and rough with a view of the fjord. The cabin has a compact footprint which adapts to the landscape and preserves the site and its vegetation.

Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects - Forest
Courtesy of Sanden+Hodnekvam Architects
Section
Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects - Windows
Courtesy of Sanden+Hodnekvam Architects

The main floor is concrete construction with three different levels adapting to the terrain. The concrete base, and the big wooden windows in the front support the second floor; a triangularly shaped volume of cross-laminated timber wrapped in black roofing felt.

Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects - Forest
Courtesy of Sanden+Hodnekvam Architects

The interior is characterized by the raw concrete walls, the polished concrete floor, the wooden windows and the 2nd store all made in pine.

Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects - Windows
Courtesy of Sanden+Hodnekvam Architects
Lower Floor Plan
Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects - Windows, Beam
Courtesy of Sanden+Hodnekvam Architects

The furnishing is made out of birch plywood. Gutter and other outdoor details are made in untreated copper and will darken with time. The cabin has a sheltering atmosphere with its protective back wall in concrete and its open glass facade facing the fjord.

Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects - Countertop
Courtesy of Sanden+Hodnekvam Architects

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects" 19 Mar 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/913345/cabin-rones-sanden-plus-hodnekvam-architects> ISSN 0719-8884

Courtesy of Sanden+Hodnekvam Architects

挪威峡湾木屋 / Sanden +Hodnekvam Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.