Boler Mountain Chalet Redevelopment / Architects Tillmann Ruth Robinson

Boler Mountain Chalet Redevelopment / Architects Tillmann Ruth Robinson

© Jessica Ginzel © Jessica Ginzel © Jessica Ginzel © Jessica Ginzel + 32

  • Project Manager: Ryan Stirling
  • Associated Architect Firm: BSA Architecture
  • Clients: Boler Mountain, Greg Strauss & Marty Thody
  • Structural Engineer: VanBoxmeer & Stranges, Rick Stranges
  • Mechanical Engineer: Vanderwesten Rutherford Mantecon- Anthony Pancino
  • Electrical Engineer: Vanderwesten Rutherford Mantecon- Evan Chase Engineer, Martha Berkvens
  • Civil Engineer: Development Engineering- Edward Wszol
  • Landscape Architect: Arthur Lierman Landscape Architecture, Art Lierman
  • Kitchen Consultant: Kaizen Food Service Planning & Design Inc, Paul Cumpstey
More Specs Less Specs
© Jessica Ginzel
© Jessica Ginzel

“Boler Mountain is a London not-for-profit organization that invites 4-season access to outdoor recreational programs and facilities with a focus on winter activities. For over 70 years, Boler has been a much-loved presence in the London community. A special focus on inclusivity, health and wellness has helped shape a unique experience for all ages and abilities.

© Jessica Ginzel
© Jessica Ginzel

The expansion of Boler’s existing forty-year-old chalet have allowed for additional revenue by increasing capacity for hospitality services. A large modern kitchen and licensed banquet hall can accommodate large groups of up to 200. Smaller groups will be comfortable in flexible multi-purpose rooms. During the ski season, up to 400 guests can be accommodated by a range of food services including a scramble area family “brown bag” lunches. Boler broadens opportunities for Londoners to lead healthy, socially-active lives and create new memories that strengthen communities.

© Jessica Ginzel
© Jessica Ginzel
Ground floor plan
Ground floor plan
© Jessica Ginzel
© Jessica Ginzel

The refreshed design of the chalet emphasizes a strong connection to the surrounding landscape. New spaces are configured to maximize views to nature, and welcome natural light. Traditional materials such as stone and wood speak to the history of this place as well embody a modern ski lodge atmosphere. The design seamlessly integrates new with re-purposed existing spaces to create a new sense of permanence.”

© Jessica Ginzel
© Jessica Ginzel

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 689 Griffith St, London, ON N6K 2S5, Canada

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Boler Mountain Chalet Redevelopment / Architects Tillmann Ruth Robinson" 04 Mar 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/912501/boler-mountain-chalet-redevelopment-architects-tillman-ruth-robinson/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.