Modern Color / Studio In2

Modern Color / Studio In2

Modern Color / Studio In2 - Image 2 of 18Modern Color / Studio In2 - Image 3 of 18Modern Color / Studio In2 - Image 4 of 18Modern Color / Studio In2 - Image 5 of 18+ 18

  • Architects: Studio In2
  • Area Area of this architecture project Area :  45
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2018
  • Photographs
    Photographs :Jackal Liu
More SpecsLess Specs
Modern Color / Studio In2 - Image 6 of 18
© Jackal Liu

Text description provided by the architects. The spatial design of this project was inspired by Eichler homes. The elements of nature and lighting were introduced into the interior space to emphasize the interaction and connection between spaces. Glass was used to create compartments illuminated by light, generating simple lines that enable an unobstructed view of the surrounding environment. Natural materials used herein correspond to the design spirit of contemporary buildings, demonstrating the attributes of modern design. Within a small space, a building with excellent lighting, views, and circulation is erected. The therapeutic elements of nature and inspirations from arts are presented, allowing residents to enjoy everyday life.

Modern Color / Studio In2 - Image 5 of 18
© Jackal Liu
Modern Color / Studio In2 - Image 17 of 18
modern color plan
Modern Color / Studio In2 - Image 10 of 18
© Jackal Liu

Concepts inspired by the Eichler homes were used to connect all the spaces in this development. One example from the Eichler homes was having the central courtyard surrounded by rooms. Similarly, all of the project’s functions were grouped around the central space so that they are surrounded by the occupants’ daily activity lines. The configuration of traditional rooms, which have only a singular activity line, was eliminated. Instead, double access was introduced to create annular activity lines for greater openness.

Modern Color / Studio In2 - Image 7 of 18
© Jackal Liu

Glass was used so that light permeates the smaller spaces to achieve transparency, while clean lines were employed to guide the line of sight toward the distance. The design of the bookcase included inclined angles and mirrors to reflect the outdoor greenery indoors. This not only emphasized the interactivity and connectivity between the various internal spaces, but also the close connection between the interior and the exterior.

Modern Color / Studio In2 - Image 3 of 18
© Jackal Liu

The overall use of simple and natural materials, simple flowing lines, and classic light fixtures echoes the spirit of modernist architecture and evokes a contemporary feel. With excellent lighting, line of sight, and activity lines incorporated into smaller spaces, the healing and artistic inspirations of nature were introduced indoors for the occupants to fully enjoy the trajectories of their lives.

Modern Color / Studio In2 - Image 2 of 18
© Jackal Liu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Taipei, Taiwan, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Modern Color / Studio In2" 01 Mar 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/912420/modern-color-studio-in2> ISSN 0719-8884

© Jackal Liu

Modern Color / Studio In2

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.