All
Projects
Products
Events
Competitions

GSM House / OTP arquitetura

GSM House / OTP arquitetura

© Guilherme Pucci © Guilherme Pucci © Guilherme Pucci © Guilherme Pucci + 23

Houses  · 
Brazil, Brazil
  • Architects Authors of this architecture project OTP arquitetura
  • Area Area of this architecture project
    2368.06 ft2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    EBS tijolos, Japan Glass, Kpiscina, Mastersol, Unique
  • Arquitetos Responsáveis

    Pedro Prado , Raphael Takano e Arthur Oishi
  • Photographs

More Specs Less Specs

Text description provided by the architects. The project was conceived with a re-reading of a traditional farmhouse, looking to bring traditional elements such as porch, patio, gable roof, eaves, combined with a contemporary design.

© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

The main idea is born from the proposal of preservation of the natural conditions of the site.

© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

Was defined the average elevation of the land for the implantation of the two volumes, on the left side was the social one, facing the slope and taking advantage of the view with the pool set in half slope. Already the right volume, in which the restricted part of the residence is located, is facing the slope, protecting it from noise and giving greater privacy.

Sections
Sections

The two volumes are connected by an apparent concrete slab with apparent ecological brick, creating a contrast with the two white volumes. Under the slab the entrance hall of the house is formed, responsible for the separation of the social and intimate functions of the residence.

© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

The idea such for the preservation of the tree, located in the middle of the site, building a central courtyard. This is responsible for the spatial organization and flows of the project, besides guaranteeing the best insolation and ventilation of the environments.

© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

The Volumetry of the main facade is composed of two white pentagonal prismatic volumes with only two small symmetrical openings in contrast to the volume of the entrance hall, taking advantage of the materiality of the concrete and the ceramic brick.

© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

Already the social volume is characterized by the flexibility of the environment and its fluidity, integrating the patio into the pool area.

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "GSM House / OTP arquitetura" [Residência GSM / OTP arquitetura] 01 Mar 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/912053/gsm-house-otp-arquitetura/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.