All
Projects
Products
Events
Competitions

V-Plan / Studio B Architects

V-Plan / Studio B Architects

© James Florio © James Florio © James Florio © James Florio + 33

  • Architects Authors of this architecture project Studio B Architects
  • Area Area of this architecture project
    6000.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2017
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    A.I.A industries, Arrigoni Woods, Bourget Design & Millwork, Reynaers Aluminium
  • Lead Architects

    Scott Lindenau, FAIA and Ashley Clark, AIA
  • Design Team

    Eric Sechrist, AIA
  • Photographs

  • Contractors

    G.F. Woods Construction
  • Landscape

    Mt. Daly Enterprises
  • Photographs

More Specs Less Specs
© James Florio
© James Florio

Text description provided by the architects. The V-plan parti reflects the owner’s desire for privacy and gardens within a wedge shaped site on the Aspen golf course.

© James Florio
© James Florio

Focused inward towards a large central courtyard, the program is pushed to the property edges to screen adjacent neighbors and direct framed views both into the courtyard and beyond to mountain views. The splayed shape is defined by two articulated gable structures that divide public and sleeping spaces, joined by an intimate family room that anchors the plan.

© James Florio
© James Florio
Lowe level plans
Lowe level plans
© James Florio
© James Florio

Obscured from the street, a modest front facade creates a private approach, allowing the spaces and views to be revealed through a sequential progression. Within the interior, volumes are vaulted to reflect the gabled rooflines offering expansive, varying views as you circulate through the home.

© James Florio
© James Florio

The contrast between the textured dark exterior cedar and the rich warm interior finishes create a dialogue that reflects the client’s spirit within a home that is both bold and comfortable.

© James Florio
© James Florio

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Aspen, Colorado 81611, United States

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "V-Plan / Studio B Architects" 22 Feb 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/911938/v-plan-studio-b-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.