We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Pyeong Chang Dong Brick House / June Architects

Pyeong Chang Dong Brick House / June Architects

© Yongsub Shin© Yongsub Shin© Yongsub Shin© Yongsub Shin+ 23

  • Architects: June Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  278
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Yongsub Shin
  • Photographs:Yongsub Shin
  • Architect In Charge:Hyonseok Kim
  • City:Seúl
  • Country:South Korea
More SpecsLess Specs
© Yongsub Shin
© Yongsub Shin

Text description provided by the architects. A Home for Both the Young Parents and their Children
There is an image that comes to mind when we talk of a house where children live and a house in Pyeongchang-dong. We built a home that transcends both stereotypes. We tried to conceive a place that simultaneously offers sample room for adults to live and spaces as well as circulations children can like, play, and grow; a home where children can bear witness to their parents’ happiness and later mirror that happiness in their adulthood; a dignified and comfortable home for adults with kind gestures toward children (Low windows and basins, spacious bathtubs, interesting circulations, varying distances between the ceiling and the floor etc.) spread across the premises.

© Yongsub Shin
© Yongsub Shin

A Dynamic RhythmCutting Through the Calm
The gravitas of the building mass created by controlled lines, acute and obtuse angles, circles, and diagonals bestows upon its viewer a sense of both tranquility and robustness. The round edge that gently curves near the entrance where the two paths meet is juxtaposed with the angled elevation of the opposing end. The contrast allows for different experience for the pathways leading into different directions.

© Yongsub Shin
© Yongsub Shin
Plan
Plan
© Yongsub Shin
© Yongsub Shin

The gable roof that flows toward the round edge adds to the tranquil building an inviting cadence. Each of the rooms’ balconies simultaneously serve as mediums to the outside world and allows for controlled interactions sans privacy intrusions. Windows of various shapes and forms rid the building of a sense of confinement while conferring a sense of openness. Meanwhile, window frames edged with anything from obtuse angles to curves create rhythms that lure laymen’s view.

© Yongsub Shin
© Yongsub Shin

Freedoms that the Terraces Give to the Users
The numerous terraces within the residence are not only mediums that connect the inside and the outside world, but are also venues that offer new range of choices to the user. 70% of the biggest terrace in the second floor master bedroom is formed with blank patterned brick wall. As such, the transparency can be adjusted so that the user may enjoy short respites like coffee breaks or reading. The terrace of the child’s room in the second floor is half enclosed by walls. The walls protect the user’s privacy by obstructing foreign line of sight while giving users the freedom to choose their view. The 3rd floor terrace is adjacent to the bathroom window and the guestroom.

© Yongsub Shin
© Yongsub Shin

The bathroom, where space constraints made installation of a window difficult, is opened up thanks to that choice. Furthermore, the terrace that reveals the angle created by two walls make the outside viewers look up with interest. Finally, the third floor terrace, the largest terrace of the residence, offers a wide open view to those who elected to reach the terrace via the flight of stairs. As the yard is in full view of the said terrace, users may watch their children roam, flowers blooming in spring, stars sparkling during summer, leaves ablaze in fall, and snowflakes during winter. The space is untethered by space or a specific activity for the user.

© Yongsub Shin
© Yongsub Shin

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Seúl, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Pyeong Chang Dong Brick House / June Architects" 19 Feb 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/911655/pyeong-chang-dong-brick-house-june-architects> ISSN 0719-8884
© Yongsub Shin

平昌洞:都市隐宅的几何韵律 / June Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.