All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Higher Education
  4. Denmark
  5. Cubo
  6. 2018
  7. VUS Storstrøm / Cubo

VUS Storstrøm / Cubo

  • 08:00 - 22 January, 2019
  • Curated by María Francisca González
VUS Storstrøm / Cubo
© Martin Schubert
© Martin Schubert

© Martin Schubert © Martin Schubert © Martin Schubert © Martin Schubert + 17

  • Architects

  • Location

    Teatergade 23, 4700 Næstved, Denmark
  • Category

  • Collaborators

    Nova5, C.C Contractors, Marianne Levinsen Landscape, Dominia A/S ingeneers
  • Area

    5150.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

VUS Storstrøm / Cubo, © Martin Schubert
© Martin Schubert

Text description provided by the architects. It is not enough that the educational facilities of the future are rational and efficient buildings. They must also be enriching physical surroundings for the students and staff, where everyday life will unfold in inspiring ways. Buildings should prepare and communicate the teaching situation and create the right environment for optimal learning.

© Martin Schubert
© Martin Schubert
Situation
Situation
© Martin Schubert
© Martin Schubert

Situated as a part of the new Campus street along ‘Teatergade’, VUC Næstved will become the first building in the new Campus Næstved. Hence VUC will play a central part in the municipalities ambition to connect the city centre, railway station and the Campus closer together.

© Martin Schubert
© Martin Schubert

The new education center situates itself on the edge of the city and nature, and consists of three building volumes inserting themselves in the hilly landscape of ‘Munkebakken’. Due to its prominent location, it is the first thing you see, when arriving to the new Campus Street from the South-East and the city centre. From the corner the building opens with its large glass façade from café and foyer welcoming the citizens of Næstved.

Model 01
Model 01
Ground floor plan
Ground floor plan

‘Munkebakkens’ potential as recreative breathing space for the city will be enhanced by the new buildings, and VUC Næstved will connect the open hill with the Campus Street using broad sitting-stairs integrated in the slope of the hill. The stairs will create new connections between Teatergade and Munkebakken.

© Martin Schubert
© Martin Schubert
Section B
Section B
© Martin Schubert
© Martin Schubert

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "VUS Storstrøm / Cubo" 22 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/909649/vus-storstrom-cubo/> ISSN 0719-8884
© Martin Schubert

丹麦山丘下的校园:VUS Storstrøm / Cubo

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.