All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Pavillion
  4. Vietnam
  5. VTN Architects
  6. 2018
  7. Vinata Bamboo Pavilion / VTN Architects

Vinata Bamboo Pavilion / VTN Architects

  • 08:35 - 17 January, 2019
  • Curated by María Francisca González
Vinata Bamboo Pavilion / VTN Architects
Vinata Bamboo Pavilion / VTN Architects, © Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

© Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki + 20

  • Architects

  • Location

    289 Khuất Duy Tiến, Trung Hoà, Thanh Xuân, Hà Nội, Vietnam
  • Category

  • Architect in Charge

    Vo Trong Nghia + Takashi Niwa
  • Design Team

    Koji Yamamoto
  • Area

    225.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

  • Contractor

    VTN Architects
  • Client

    TAISEI CORPORATION + Daiwa House Industry Company, Limited
  • More Specs Less Specs
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Text description provided by the architects. Vinata bamboo pavilion is located in the city center of Hanoi. Innumerable high-rise residential buildings are easy to be seen around the site. The pavilion was planned as a communal space in the garden of one serviced apartment. The site itself is surrounded by 4 tall buildings and the bamboo structure was planned with plenty of greeneries as expected to give a peaceful atmosphere in highly dense urban area.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Span of 38m pavilion welcomes guests at the entrance of the site. Guests can access the pavilion from the lobby where they can enjoy the view of the garden and the pool. Bamboo structure and bougainvillea hedge was created as a gentle boundary between parking space and semi-private garden.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

The pavilion is comprised of 14 moduels and each one of them is shaped in the combination of two hyperbolic shell structures. The thin bamboo (Tam Vong), which measured only 40 - 50 mm in diameters, are assembled by bamboo dowel nail and tightened by rope. Bamboo structure creates the shadows and it continues to corridor. Gently curved thatched roof (225 sqm) protects guests from the strong sunlight in the tall building area.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Identically shaped bamboo units gradually grows, it gives an excellent contrast with large opening space at the end. It will be used as a social gathering place in the future. The structure is recognisable by pedestrians on the street since its large opening faces to street.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Bamboo pavilion not only provides relax atmosphere to the residents but it is also a landmark of surroundings which is highly dense area of Hanoi moreover it contributes important awareness of environment with nature to inhabitants in the city.

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Vinata Bamboo Pavilion / VTN Architects" 17 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/909615/vinata-bamboo-pavilion-vtn-architects/> ISSN 0719-8884
© Hiroyuki Oki

Vinata 竹亭 / 武重义建筑事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.