We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Raleigh Campsite in Guizhou / Architectural Design Institute of South China University of Technology

Raleigh Campsite in Guizhou / Architectural Design Institute of South China University of Technology

echoing the mountains. Image © Li Yaoopen and shared multifunctional space, and platforms on the second floor rise in micro-displacement altitude. Image © Li Yaobamboo stair conecting the theater and the platform of multifunctional lodge. Image © Li Yaothe open air theater on the western side of the multifunctional space, consisting of a series of semicircular terraces. Image © Li Yao+ 34

Pingqiao, China
  • Landscape:Zhisheng Guo
  • Structure:Fan Wang, Zerong Lai, Chen Ning, Zhifeng Luo
  • Water Supply And Drainage:Fan Jiang, Weile Huang
  • Electric:Weibin Chen, Wencheng Cai
  • Floodlighting:Yanju Ji, Sengjie Ma
  • Clients:Raleigh
  • Donor:Sheng Ye group
  • Construction Manager:Lifeng Song, Weiqiang Lu, Yijing Zhang, Feng Lu
  • Architecture Team:Haoteng Yang, Qijie Sun, Xiaobo Yang, Yuanzheng Zhu, Hao Su
  • Water Supply And Drainage:Fan Jiang, Weile Huang
  • Electrical:Weibin Chen, Wencheng Cai
  • City:Pingqiao
  • Country:China
More SpecsLess Specs
the round assembly site paved with gravels on the southern site. Image © Li Yao
the round assembly site paved with gravels on the southern site. Image © Li Yao

Text description provided by the architects. This is a non-profit youth development campsite rooted in a mountain village to explore a mode combining youth campsite with country development. This project attracted contribution donation from enterprise by design proposal and was built by Raleigh companions and local craftsmen in cooperation. After completion, non-profit youth development activities are organized in the campsite regularly to empower youth and country development constantly.

bird-eye’s view. Image © Li Yao
bird-eye’s view. Image © Li Yao
1F plan
1F plan
view form the county road. Image © Li Yao
view form the county road. Image © Li Yao

The project is located on a narrow slope of the mountainside near the village entrance where the village road links up to the county road. The mountains stretch in the distance. The site is an abandoned primary school with a three-story teaching building. Considering the compact site, the design adopts a concentrated layout; a multifunctional lodge and a variety of outdoor venues are built extended on the south from the renovated teaching building. New service facilities (washrooms, toilets, shower rooms, kitchen) were set up around the main activity area. A village library opened to local neighborhood especially children is set up on the junction of the campsite entrance and the village road.

the relationship between the project and the site. Image © Li Yao
the relationship between the project and the site. Image © Li Yao

It is moderate yet rainy in Guizhou, rainproof and ventilation are the primary needs of local buildings. The multifunctional lodge, the most important space in the campsite, built up a continuous space with undulating hamper membrane top. The plane is non-orthogonal with scattered interspaces open to the mountains and villages.Platforms rise in micro-displacement altitude. Pixelated bamboo interfaces present translucent. These altogether form a settlement space. People can perceive the companion activities, natural scenery and experience the open, interactive and sharing campsite atmosphere.

the relationship between multifunctional lodge, the camproad and the eastern trees. Image © Li Yao
the relationship between multifunctional lodge, the camproad and the eastern trees. Image © Li Yao
axon of the campsite
axon of the campsite
the multifunctional space, the plane is open to the mountains and villages. Image © Li Yao
the multifunctional space, the plane is open to the mountains and villages. Image © Li Yao

The ground is bedded with gravel for good drainage. The ground floor of a multi-functional lodge is paved with local stone, like an archipelago in the sea. Mountain touches the campsite on the west, a series of semicircular terrace theaters on the hillside end the extending contour. They form group activity places of diversified scale and form together with the bamboo interface.

bamboo stair conecting the theater and the platform of multifunctional lodge. Image © Li Yao
bamboo stair conecting the theater and the platform of multifunctional lodge. Image © Li Yao
the open air theater on the western side of the multifunctional space, consisting of a series of semicircular terraces. Image © Li Yao
the open air theater on the western side of the multifunctional space, consisting of a series of semicircular terraces. Image © Li Yao

The library consists of a reception area facing the campsite entrance and a reading room facing the village road. Two triangle frames stagger half a story; the two elevations are connected by a little stair. Wooden bookshelves, platform, and furniture in the reading room are designed according to children’s scale. The library is long-term opened to the community, providing a place for children to read, play and seek help for schoolwork.

the reading room of the library, facing the village road, and the transparent facade presents internal activities to village. Image © Li Yao
the reading room of the library, facing the village road, and the transparent facade presents internal activities to village. Image © Li Yao
inside the library. Image © Qijie Sun
inside the library. Image © Qijie Sun

Stone and bamboo are traditional building materials in this area, so the service buildings and library are built with bamboo mold concrete and local masonry Technology. Their volumes are carefully defined to structure dynamic connection with the reserved building, multifunctional lodge, and the campsite border. Their space constitution lays emphasis on openness and ventilation. Their vernacular construction process combining cast-in-place and masonry craftwork form antithesis relationship with the light members assembling system of the multifunctional lodge. These enhance campsite atmosphere in village environment through combining elements with otherness.

details of the washroom‘s mansonry wall. Image © Xiaobao Yang
details of the washroom‘s mansonry wall. Image © Xiaobao Yang
washroom. Image © Xiaobao Yang
washroom. Image © Xiaobao Yang

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Pingqiao Village, Zhexiang Town, Zhenfeng County, Guizhou Province, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Raleigh Campsite in Guizhou / Architectural Design Institute of South China University of Technology" 22 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/909386/raleigh-campsite-in-guizhou-architectural-design-institute-of-south-china-university-of-technology> ISSN 0719-8884
© Li Yao

雷励贵州大项目活动营地 /华南理工大学建筑设计研究院

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.