Jambreiro House / Marcos Franchini + Flávia Lutkenhaus

Jambreiro House / Marcos Franchini + Flávia Lutkenhaus

© Gabriel Castro / Reverbo© Gabriel Castro / Reverbo© Gabriel Castro / Reverbo© Gabriel Castro / Reverbo+ 27

Bosque Residencial do Jambreiro, Brazil
  • Area Area of this architecture project Area:  390
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographer:  Courtesy of Gabriel Castro / Reverbo
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Beramar, MG Esquadrias, Madepal, Marmoraria Rochedo, Othon de Carvalho, Ponto Móveis, Ruy Maracás, Suvinil
  • Light Design:Zenaide Aparecida (equipe técnica Othon de Carvalho)
  • Structural Design:Antônio Capuruço consultoria e projetos de engenharia
  • Electric / Hydraulic Project:Páola Barata
  • Contractor:Luma Engenharia
  • Architects In Charge:Marcos Franchini e Flávia Lamary Lutkenhaus
  • Collaboration:Gabriel Nardelli, Amanda Castilho
  • City:Bosque Residencial do Jambreiro
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Gabriel Castro / Reverbo
© Gabriel Castro / Reverbo

Text description provided by the architects. In different terrains and contexts, Brazil have the opportunity to live in the forest: either in the field or in town, interspersed with remnants of native forest. Enjoying the climate and the contact with nature is, for those who design it, a challenge but also a privilege.

© Gabriel Castro / Reverbo
© Gabriel Castro / Reverbo
Second floor plan
Second floor plan
© Gabriel Castro / Reverbo
© Gabriel Castro / Reverbo

The premises for the development of the proposal seek to establish a direct relationship of all the internal environments with the external natural landscape, composed of leafy trees, by implanting the residence in the upper part of the terrain. Hence, the generous openings and balconies conform spaces fruition. 

© Gabriel Castro / Reverbo
© Gabriel Castro / Reverbo

The intimate area of the house, which houses 3 bedrooms and a living room, is located on the upper deck.
In the intermediate floor it is located the living room, sewing room, a generous kitchen and service area.

© Gabriel Castro / Reverbo
© Gabriel Castro / Reverbo

 In addition, the space under the access ramp of the house has a small microbrewery. It is on this floor that the swimming pool is located. The lower floor has a deposit, a external bathroom and the engine room of the pool.

© Gabriel Castro / Reverbo
© Gabriel Castro / Reverbo

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Jambreiro House / Marcos Franchini + Flávia Lutkenhaus" [Casa Jambreiro / Marcos Franchini + Flávia Lutkenhaus] 23 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/908783/jambreiro-house-marcos-franchini-plus-flavia-lutkenhaus> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.