All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. China
  5. hyperSity
  6. 2018
  7. Weirdo Talk Creative Lab / hyperSity

Weirdo Talk Creative Lab / hyperSity

  • 19:00 - 21 December, 2018
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
Weirdo Talk Creative Lab / hyperSity
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity

Courtesy of hyperSity Courtesy of hyperSity Courtesy of hyperSity Courtesy of hyperSity + 22

  • Interiors Designers

  • Location

    Chaoyang District, Beijing, China
  • Category

  • Lead Architects

    Yang Shi, Shaojun Li
  • Design Team

    Qiancheng Wu, Rongzhen Zhu, Yulong Li, Ou Dong
  • Client

    MEWE
  • Area

    900.0 m2
  • Project Year

    2018
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity

Text description provided by the architects. MEWE is a media enterprise, whose " Weirdo Talk " is a well-known talk show in China. Founder Ma Dong hopes that through a bold creative space, the team can brainstorm here and deliver inspiration. Some specific scenes are needed to combine with the daily creative output, including an activity hall where many people can share with each other, and some meeting rooms that can be divided flexibly and closed for brainstorming and discussion.

Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity

Before the spatial geometry coming out, the architect sorted out the spatial logic, since there are many pipelines on the north side.  The architect arranges the pipelines mainly on north side to ease the southern side for the newly constructed mezzanine space. The final space increased from 600 square meters to more than 900 square meters.

Concept
Concept

The architects then tried to create some contrasting and conflicting spaces that many spaces squeezed into very small corners, and some are unbridled and released into large and open scale. For example, the sunken area in the hall equals to the public plaza in the city that allows people sitting on the steps for communication. From the staircase opposite the spherical meditation room that next to the square, there is a long cantile-shaped corridor, linking to a particularly narrow space, where is leading to a tatami area on the second floor. The staff can stay in this quiet space for immersive thinking.

Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity

In the large activity hall, it set up the possibility of various ways of watching, such as people can sit on the steps of the square, and also stand on the stairs to the second floor corridor, through different angles around the big screen. The audiences are especially at a state of freedom.

Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity

On the choice of material, the whole space emphases the basic tones with some strong color. Different colors of parquet, self-leveling cement flooring as well as PVC ground flooring are used. Brain storming sessions are walled with acoustic blankets. The facade finishes are mixed with timber cladding and metal plates, white perforated plates and double-skin treatment.

Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity

The work eventually tries to respond to the creative needs from founder Ma Dong and his team---that in fact, MEWE’s lab is a very vague and undefined space where people can freely exchange ideas and achieve infinite possibilities.

Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Weirdo Talk Creative Lab / hyperSity" 21 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/907795/weirdo-talk-creative-lab-hypersity/> ISSN 0719-8884
Courtesy of hyperSity

奇葩说创想实验室 / hyperSity

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.