the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Coffee Shop
  4. Indonesia
  5. Studio Kota
  6. 2018
  7. Cliq Coffee / Studio Kota

Cliq Coffee / Studio Kota

  • 19:00 - 2 December, 2018
  • Curated by María Francisca González
Cliq Coffee / Studio Kota
Cliq Coffee / Studio Kota, © Sefval Mogalana
© Sefval Mogalana

© Sefval Mogalana © Sefval Mogalana © Sefval Mogalana © Sefval Mogalana + 12

  • Graphic designer

    Dave & Brachi
  • Contractor

    Interra, Trifoli
  • MEP

    Interra
  • More Specs Less Specs
© Sefval Mogalana
© Sefval Mogalana

Text description provided by the architects. Situated in a dense and cluttered neighborhood in the south of Jakarta the 200 m2 cafe consists of two levels which includes indoor and outdoor dining area. The renovation project takes advantage of narrow and low ceiling space from the existing structure to create a unique tunneling experience. It’s a getaway place to take time off and enjoy a cup of coffee. Despite the limited space the seating layout is designed to be efficient while maintains the bright and lightweight space ambience.

© Sefval Mogalana
© Sefval Mogalana
First floor plan
First floor plan
© Sefval Mogalana
© Sefval Mogalana

As a strategy to deal with narrow and deep space an array of arches was introduced in the design. The arch geometry was borrowed from classical architecture as a unifying element in the building. The row of arches extends from the interior space all the way out to the facade. This gives a reflection of what’s happening inside to the outside. At the same time the arch facade gives the building a strong presence in the neighborhood.

Diagram
Diagram

The Interior is about composition of different geometries that are inserted into existing structure. Light green and peach color are used to strengthen the character of each geometries while the white textured arches and wall become the unifying element. Glimpse of pattern can be seen from terrazzo material on the bar counter and stair which make the two the focal points of the interior space. Wood furniture are introduced to balance the flat colored geometries by giving a more warm and intimate feel to the space. Velvet cushion on the furniture paired with brass element brings a sense of luxury.  

© Sefval Mogalana
© Sefval Mogalana
Second floor plan
Second floor plan
© Sefval Mogalana
© Sefval Mogalana

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Cliq Coffee / Studio Kota" 02 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/906889/cliq-coffee-studio-kota/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.