All
Projects
Products
Events
Competitions

EH House / andramatin

EH House / andramatin

© Mario Wibowo © Mario Wibowo © Mario Wibowo © Mario Wibowo + 30

Houses  · 
Bandung, Indonesia
  • Architects: andramatin
  • Area Area of this architecture project Area: 390.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2014
  • Photographs Photographs: Mario Wibowo
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AGC, Acor, Blanco, Mowilex, Propan, Thonet, Toto
  • Contractor

    Basuki
More Specs Less Specs
© Mario Wibowo
© Mario Wibowo

Text description provided by the architects. Situated in Bandung’s hillside area, the EH Residence is designed to be a weekend villa for a mother and her children. This 3-bedroom villa is completed with several gathering areas that are connected with one open balcony. Within the site, this villa is designed to be a node of activities that are secluded by the thick pine trees. The residence closed up its own from the main road and opens itself up through the row of glass, towards the descending parts of the hills and the view of the city, in the southern part of the site.

© Mario Wibowo
© Mario Wibowo
Lower Floor Plan
Lower Floor Plan
© Mario Wibowo
© Mario Wibowo
Upper Floor Plan
Upper Floor Plan
© Mario Wibowo
© Mario Wibowo

Bandung’s cool climate is balanced with the use of shingle wood on the roof, teak wood in the interior and Ironwood in the balcony area. Aside from thermal considerations, atmosphere selection was also chosen to provide the comfort and sense of warmth in the villa, where the family would gather and rest. Different floor levels reflected the degree of privacy needed. The ground floor of the residence has all the answer to service needs and bedrooms, completed with windows that overlook the view on the south.

© Mario Wibowo
© Mario Wibowo

While on the first floor has a semi-outdoor balcony, living area, dining area and reading lounge in the mezzanine. This row of areas is separated with a fireplace and sliding glass doors that would be opened daily and connected with a large, long balcony that stretches along the side of the residence. The composition of the mansard roof was developed through constructions and new architectural details, an approach to the locality of the context that is elaborated with new technological novelty. Not only creating a more voluminous space with the fractured form of the roof, but a skylight was also introduced to welcome the sun through the wooden ceiling.

© Mario Wibowo
© Mario Wibowo

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "EH House / andramatin" 29 Oct 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/904721/eh-house-andramatin/> ISSN 0719-8884
© Mario Wibowo

EH 住宅 / andramatin

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.