the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Pavillion
  4. China
  5. UM
  6. 2018
  7. Tianyi Pavilion / UM

Tianyi Pavilion / UM

  • 21:00 - 24 October, 2018
Tianyi Pavilion / UM
Tianyi Pavilion / UM, © FangFang Tian
© FangFang Tian

© Che Liu © Che Liu © FangFang Tian © FangFang Tian + 14

© FangFang Tian
© FangFang Tian

Text description provided by the architects. The Pavilion is located at Tianyi Square, Ningbo. It covers an area of 178 square meters. The building presents an irregular geometrical form as a whole.The intention of facing the main entrance towards the entrance of the Tianyi Square is to enrich the city interface of the Square while keeping the commercial atmosphere intact.

© Che Liu
© Che Liu

The roof ridge of the building conforms the direction from the entrance to the central axis of the Square. Considering the temporary nature of the Pavilion and its costs, the form of folding surfaces is adopted instead of using curved roof, and the turning of the roof shows dynamic changes according to different functions. A semi-outdoor sheltered space is formed with a suspended lightweight structure to attract the crowd into the private interior display area.

© Che Liu
© Che Liu

The effect of space flow between indoor and outdoor is achieved within a limited land area.

Site plan
Site plan

‘Human Interaction through Architecture’ is a key point of design. The way to use architecture here is to ‘watch’.

© FangFang Tian
© FangFang Tian

The wall of the building corresponds to the turning angle of the roof. The side wall of the building constitutes a special space, and it looks like a light filter as a whole which naturally transfers the inside and outside of the building and produces visual changes between virtual and real space as people move.

© Che Liu
© Che Liu

In order to naturally integrate the form into the environment of the Square and also to give the Pavilion a more delicate and abstract appearance, the main building material is decided to be aluminium plates. So that it can not only reflect the surroundings of Tianyi Square, but can also ensure the privacy of the internal space.

© FangFang Tian
© FangFang Tian

In addition, the owner hopes that the landscape view of the Pavilion towards the fountain will not be affected, so the continuous glass curtain wall is used on the north side of the building.

© Che Liu
© Che Liu

Due to the extremely tight construction period of the project, UM deepened the design of structural components and skin materials through BIM, and then assembled them on site after processing and prefabrication in the factory. The design and construction process of the Temporary Pavilion at Tianyi Square was completed in only one month.

© FangFang Tian
© FangFang Tian

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Tianyi Pavilion / UM" 24 Oct 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/903985/tianyi-pavilion-um/> ISSN 0719-8884
© FangFang Tian

宁波天一展厅 / UM 建筑事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.