All
Projects
Products
Events
Competitions

Office Renovation / NI&Co. Architects

Office Renovation / NI&Co. Architects

© Hiroshi Tanigawa Photo © Hiroshi Tanigawa Photo © Hiroshi Tanigawa Photo © Hiroshi Tanigawa Photo + 22

Aichi Prefecture, Japan
  • Architects Authors of this architecture project NI&Co. Architects
  • Area Area of this architecture project
    28.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Ashford Japan, Futagami, Lixil Corporation, Sanwacompany, Tool Box
  • Photographs

More Specs Less Specs
© Hiroshi Tanigawa Photo
© Hiroshi Tanigawa Photo

The smallest unit constituting society
This is a renovation project of an office own by two persons. In this space two people share their time, can be considered to be the smallest spatial unit in society.  We created a unit space filled with many options. The office is a small space of 28 square meters, segmented, creating a number of different situations. If that is the case, while having a personality where there is a place, we aim at the state related to separation. We expanded the small place and the whole, and also made the appropriate balance. 

© Hiroshi Tanigawa Photo
© Hiroshi Tanigawa Photo
Plan
Plan
© Hiroshi Tanigawa Photo
© Hiroshi Tanigawa Photo

Interruption by another person
Along with the dismantling of the existing space, there were many findings. The facility shaft on the upper floor passes through the office of 1F horizontally and vertically. Parts that require periodic meter readings and inspections, such as the water meters and sewage basins in the entire building, are located on the first floor. This originates from what was initially established by the original building, but the 1F tenant must undertake the share spaces of the entire building. So, we thought to actively undertake such [distortion] that gradually accumulated in the past 40 years. The two office spaces are set as the core in the center of the floor, and the concurrent space becomes a place that allows others to interrupt. Acceptable things are kept as much as possible, and unacceptable [distortion] arising from environmental, historical and structural aspects is undertaken by surplus space other than core. As a shared water meter and a sewage basin remain, we defined this surplus space as “street” and thought about the public space, which is in a very private area.

Interior Elevations
Interior Elevations

A way to mediate between privacy and publicity
In Japan, “street” complemented the place of people's daily activities. It can also be said that “street” has played the role of “square” in foreign countries. In this project, we set five openings in the facade which is additional space facing the outside. It is a minimal opening that spontaneously produces the flow of things and events without creating one specific opening. This moderately continuous street has certain uses (Kitchen, Gallery, Meeting Space, Library etc.), but through this opening, there is a possibility of changing to have different meanings. By treating the division and linkage equivalently, we aimed at a space that gradually mediates private and public.

© Hiroshi Tanigawa Photo
© Hiroshi Tanigawa Photo

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Nagoya, Japan

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Office Renovation / NI&Co. Architects" 24 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/903402/office-renovation-ni-and-co-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.