All
Projects
Products
Events
Competitions

E26 / BAST

E26 / BAST

© BAST © BAST © BAST © BAST + 18

Montbrun-Bocage, France
  • Architects: BAST
  • Area Area of this architecture project Area: 185.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2017
  • Photographs Photographs: BAST
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Saint-Gobain
© BAST
© BAST

Text description provided by the architects. The new refectory building lands on a new forecourt and is limited by the road. The ground floor level of the existing school becomes the reference 0.00 level for the forecourt and the refectory so that all the buildings are at the same height.

© BAST
© BAST
Floor Plan
Floor Plan
© BAST
© BAST

The refectory is entirely made of wood: CLT wood panels, structural CLT roof panels. Isolated from the outside, the exterior cladding is also larch wood panels.

The new project gives the opportunity to restore the same level of operation to buildings, generates a step that can benefit new educational activities and uses a rational and very fast construction system on site allowing to release a maximum of glazed volumes to keep the buildings. through views and benefit from maximum natural light indoors.

© BAST
© BAST
Sections
Sections
© BAST
© BAST

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 31310 Montbrun-Bocage, France

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "E26 / BAST" 07 Oct 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/903082/e26-bast/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.