All
Projects
Products
Events
Competitions

C、Z Carving Art Studio / Yin Peiru Architecture Studio

C、Z Carving Art Studio / Yin Peiru Architecture Studio
Overview of the building. Image © Peiru Yin
Overview of the building. Image © Peiru Yin

Looking eastward in atrium. Image © Peiru Yin Concrete doorframe and tubular corridor in courtyard. Image © Peiru Yin Atrium. Image © Peiru Yin Exihibition hall of first floor. Image © Peiru Yin + 25

Workshop  · 
Southwest perspective. Image © Peiru Yin
Southwest perspective. Image © Peiru Yin

Text description provided by the architects. The project is located in HuiAn Culture Creative Industry Park. The site is a long and narrow land, and the property rights of the land are shared by the two artists C and Z. In order to allow each artist to have a southbound entrance and a northward facing lake landscape, the design will divide the land into two along north-south direction, forming two narrower sites. Each artist's functional room is divided into two parts, the south side is the exhibition hall and the studio; the north side is for research and development, office and reception, etc. A courtyard is placed between the two parts to provide good natural ventilation and daylighting.

Model. Image © Peiru Yin
Model. Image © Peiru Yin
Conceptual Axonometric
Conceptual Axonometric
Looking eastward in atrium. Image © Peiru Yin
Looking eastward in atrium. Image © Peiru Yin

In order to efficiently organize the spatial relationship, the straight flight stairs which is through to the third floor is placed between the two parts. There are 7 rest platforms on the stairs. If we properly enlarge the 1st , 4th and 7th rest platforms’ area, there will be 3 face-to-face entrances formed on the 1st, 2nd and 3rd floors, making the streamline system more convenient and clear.

View from yard to 'One Line Sky'. Image © Peiru Yin
View from yard to 'One Line Sky'. Image © Peiru Yin
Concrete doorframe and tubular corridor in courtyard. Image © Peiru Yin
Concrete doorframe and tubular corridor in courtyard. Image © Peiru Yin

In the upper part, the canopies of C and Z are connected to strengthen the overall sense of the building and create the image of thin strip of sky. From the towering courtyard door, the proportion of space gradually changes when people walk. Through the concrete tubular bridge, people will have a lake view on the leisure platform in the R&D building. The whole spatial sequence is well-organized.

Exihibition hall of first floor. Image © Peiru Yin
Exihibition hall of first floor. Image © Peiru Yin

On sunny days, the sunlight from thin strip of sky slowly moves as time goes on, creating a more diverse light and shadow change. On rainy days, the rainwater from thin strip of sky forms a spectacular waterfall. The rain flows from the central concave channel to the catchment at the entrance, creating a vivid scene of architecture and nature. The side facades are connected in the courtyard using a frame formed by diagonal braces, forming an integral form, and creating a spatial boundary for the central courtyard.

Looking back at the central axis. Image © Peiru Yin
Looking back at the central axis. Image © Peiru Yin
Section
Section
View from 2nd floor platform to the atrium. Image © Peiru Yin
View from 2nd floor platform to the atrium. Image © Peiru Yin

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "C、Z Carving Art Studio / Yin Peiru Architecture Studio" 07 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/902810/c-z-carving-art-studio-yin-peiru-architecture-studio/> ISSN 0719-8884
Overview of the building. Image © Peiru Yin

泉州C&Z雕艺工作室 / 尹培如建筑工作室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.