We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Apartment X / KC Design Studio

Apartment X / KC Design Studio

© Hey! Cheese© Hey! Cheese© Hey! Cheese© Hey! Cheese+ 16

  • Interior Designers: KC Design Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  40
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Hey! Cheese
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Novacolor, Divinetree Creative Floor
  • Lead Architects: Chun-ta tsao, Kuan-huan liu
© Hey! Cheese
© Hey! Cheese

Text description provided by the architects. It is true that humans have the greatest adaptation because we can get used to all kinds of space. However, after we are acquainted with the owner, it is an issue to consider how we provide the corresponding functions and also consider aesthetics in the face of the diverse lifestyles. When he was talking to us about his likings and needs in life, in such a great number that we can’t count on the fingers, we thought the 14-ping space was not enough.

© Hey! Cheese
© Hey! Cheese
Floor Plans
Floor Plans

In the operation of the space, first, we have to analyze the diverse actions. We propose homogeneity, time, and height. The examples of homogeneity include the kitchen and the dining table, which are with the consistent functions. Time means the conscious use of the field, such as watching TV, dining, and chatting. Although sleeping is a long-time behavior, it is unconscious. Height is an interesting finding. For example, we lie down when sleeping. We sit down when working and reading. We stand when we pass the main flow. Depending on this concept, we place the lifestyle into the space. The staggered positions can be defined and at the same time, the basis is formed.

© Hey! Cheese
© Hey! Cheese

This does not make enough space, though. So we propose the variable uses. In fact, this concept is to unify the complex functions, which can be used uniquely when needed. We combine the open kitchen with the turning dining table. Besides providing the broad field, both of them can be used when necessary. The wall on the other side is also designed with the function of mobile storage to meet the owner’s temporary usage needs.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Taipei, Taiwan (ROC)

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Apartment X / KC Design Studio" 26 Sep 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/902749/apartment-x-kc-design-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.