We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

MF House / Estudio V2 Arquitectos

MF House / Estudio V2 Arquitectos
© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

© Alejandro Peral© Alejandro Peral© Alejandro Peral© Alejandro Peral+ 31

  • Area Area of this architecture project Area:  340
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographer:  Alejandro Peral, Courtesy of Estudio V2 Arquitectos
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Anacleto, Aukot, Chiusaroli, Korte & Korte, Mobilis
More SpecsLess Specs

Text description provided by the architects. The Single Family Home is located in a closed neighborhood of City Bell, on a plot of 900m2 with a leafy ash forest. The intention is to conserve most of the trees and generate spaces for expansion and larges visuals.
The project is based on three specific premises: spatial flexibility, large environments and a fluid relationship with the outside.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

The morphological conformation of the house is given by a large prism of concrete seen of 13 m X 13 m, suspended in the air that contains the private areas of the house. To delimit internally the different areas we use mobile and flexible panels, generating storage modules, creating a flexible and adaptable floor to the needs of each stage.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral
Ground floor plan
Ground floor plan
© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

The social activities of the house are developed on the ground floor in a single inside space, maintaining a fluid relationship with the outside generated by the continuity of concrete slab, which is projected from the inside to the galleries, officiating as sunscreens, this inside-outside spatial continuity is supported by a linear container module covered in wood, which contains big storage spaces.

Section
Section

The possibility of hiding windows in the walls and the power to generate a unique inside-outside open space allows duplicating the using area of the house.
The boards of the formwork used for the execution of the walls of concrete seen were reused with the Japanese technique of carbonization of the wood, employed to cover the south surface of the house and isolating it from the adverse climatic conditions.

The supporting structure is hidden and backward, emphasizing the suspension of the prism. Wood, glass and concrete, materialize the totality of the spaces and offer through their texture a fluid harmony with the environment.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

The landscaping was planned from the beginning of the architectural project, creating a communication with the existing and generating a direct relationship with the environment, always taking as a premise the climatic variables of the inside spaces, transition and exterior spaces. The vegetation and the containment of different spaces were used, giving rise to an aesthetic characteristic of each site, generating a link between people and outside space.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "MF House / Estudio V2 Arquitectos" [Casa MF / Estudio V2 Arquitectos] 05 Oct 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/902724/mf-house-estudio-v2-arquitectos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.