the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Pavillion
  4. Spain
  5. El Muelle Arquitectos
  6. 2018
  7. Guest Pavilion in Villa Magnolia / El Muelle Arquitectos

Guest Pavilion in Villa Magnolia / El Muelle Arquitectos

  • 00:00 - 24 July, 2018
Guest Pavilion in Villa Magnolia / El Muelle Arquitectos
Guest Pavilion in Villa Magnolia / El Muelle Arquitectos, © Fernando Alda
© Fernando Alda

© Fernando Alda © Fernando Alda © Fernando Alda © Fernando Alda + 14

  • Architects

    Francisco Fernández Ballesteros, Arturo López Payer
  • Location

    Marbella, Spain
  • Area

    129.0 m2
  • Año Proyecto

    2018
  • Photographs

© Fernando Alda
© Fernando Alda

Text description provided by the architects. We like to see architecture as a living organism, capable of mutating and transforming itself, of growing and reorganizing itself in order to match the different periods of time when it functions in the service of society. Our project starts with an existing villa from the 1970s that enjoys a beautiful private garden around it and is provided on the east end with a small building used as a garage. Given the need to extend the existing home, we propose to transform the garage and adjust the garden accordingly.

© Fernando Alda
© Fernando Alda
Location Plan
Location Plan
© Fernando Alda
© Fernando Alda
Constructive Details
Constructive Details

We have designed two independent open-space pavilions for guests that are organized around a central core housing different services. Each pavilion opens to capture different parts of the delightful garden as if we had created a sort of panopticon of nature. Constructively, the extension is connected to the existing building by means of a metallic structure and the two bodies are unified with an outer thermal insulation system.

© Fernando Alda
© Fernando Alda

The new volume built on top of the old garage is completely covered in a continuous insulating layer called S.A.T.E. A thermo-reflective roof is built in continuity with the façade, allowing for the reflection of most of the solar radiation that it receives, (> 70%), while having a high thermal emittance (> 75%). We have also built a steel pergola in the garden that allows for a vibrant passage of light and provides a generous amount of shade for carrying out different activities.

Floor Plans
Floor Plans
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda

View the complete gallery

About this office
Cite: "Guest Pavilion in Villa Magnolia / El Muelle Arquitectos" [Pabellón de invitados de Villa Magnolia / El Muelle Arquitectos] 24 Jul 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/898527/guest-pavilion-in-villa-magnolia-el-muelle-arquitectos/> ISSN 0719-8884
© Fernando Alda

木兰别墅的客用展馆 / El Muelle Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.