We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

MMS House / Pascali Semerdjian Arquitetos

MMS House / Pascali Semerdjian Arquitetos

© Ricardo Bassetti© Ricardo Bassetti© Ricardo Bassetti© Ricardo Bassetti+ 30

São Paulo, Brazil
  • Architects: Pascali Semerdjian arquitetos
  • Area Area of this architecture project Area:  411
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Ricardo Bassetti
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Avitá, Belas Artes, Cia de Iluminação, Dix Metais, Lumisystem, Marvelar, Parquet SP, Systemaq, Tresuno
  • Interiors:Pascali Semerdjian arquitetos
  • Contractor:Persona Engenharia
  • Techincal Projects:Mario Viviani
  • Landscape Design :Rodrigo Oliveira
  • Architects In Charge:Sarkis Semerdjian , Domingos Pascali
  • Project Team:Sarkis Semerdjian , Domingos Pascali, Roberta Brain, Linda Mattoli, Leopoldo Schettino
  • City:São Paulo
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Ricardo Bassetti
© Ricardo Bassetti

Text description provided by the architects. With a vast program to be fulfilled, the MMS house, was built through a mixed structural system (reinforced concrete and metallic structure), since the client came to us with the intention of realizing a residence with simple solutions and fast execution. For this, we divided the aforementioned program into 4 floors that coincide with the division of the house: the subsoil is configured as a service sector, the ground floor and the last floor as social and coexistence sectors and the first floor as an intimate sector.

© Ricardo Bassetti
© Ricardo Bassetti
Planta - Térreo
Planta - Térreo
© Ricardo Bassetti
© Ricardo Bassetti

From the centralized implantation in the terrain and the determination of a central axis of vertical circulation, we conceive the spaces in an integrated way in order to stimulate the social interactions of the residents. 

Section A
Section A

Aiming at better comfort, we maximize natural light collection, ventilation and outdoor contact in all environments, which sometimes open onto the street at the height of the treetops, or open onto an outdoor area with a tropical garden.

© Ricardo Bassetti
© Ricardo Bassetti
Schematic Sketch of the Body Guard
Schematic Sketch of the Body Guard
© Ricardo Bassetti
© Ricardo Bassetti

Of a ludic character, the brick facade appears to decompose according to the end of the building and, in contrast to the austerity of the brick, the accesses and openings are well defined from the use of colored steel sheet frames.

© Ricardo Bassetti
© Ricardo Bassetti

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "MMS House / Pascali Semerdjian Arquitetos" [Casa MMS / Pascali Semerdjian Arquitetos] 03 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/897784/mms-house-pascali-semerdjian-arquitetos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.