the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Adaptive Reuse
  4. Taiwan
  5. Yuan Architects
  6. 2017
  7. Rain of Light / Yuan Architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Rain of Light / Yuan Architects

  • 19:00 - 4 July, 2018
Rain of Light / Yuan Architects
Rain of Light / Yuan Architects, © Max Lee
© Max Lee

© Max Lee © Max Lee © Max Lee © Max Lee + 23

  • Architects

  • Location

    Taipei, Taiwan
  • Lead Architect

    Wen-yuan Peng
  • Area

    130.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Max Lee
© Max Lee

Text description provided by the architects. This space is a multipurpose co-working and gathering space of FutureWard located on the basement level. It is a flexible venue which can be adjusted according to different needs of its users - for work, rest, meetings, classes, or events. The white panels snake and bend about to form the skin of the space, shaping its ceiling, walls, and shelves. Arching across the warm-toned walls, the panels carve out the different heights and layers of different spaces, all diffused under a soft glow to form a cohesive whole.

© Max Lee
© Max Lee
Basement Plan
Basement Plan
© Max Lee
© Max Lee

The only natural light in the space comes in from the sunroof and flows along the white panels that extend down from the ceiling to form the walls, simultaneously defining the structure of the space. Those white panels are spaced in such a way to not only provide a sort of insulation from the sun but also give a rhythm to its shadows as they reflect the light and enable it to dance with the shadows across the room or smoothly spread out in soft sections of light.

Section Rendering
Section Rendering

Depending on the time of day, the light changes in intensity, giving the space a certain 'Rain of Light', as the light sprinkles in like rain and floods the space with countless sparks of creativity. It makes for a work environment where people can actually breathe in sync with the weather seen through the ceiling, letting its light be like an "Inspiration Point" that flows into space as a steady stream of creativity. A palace of inspiration, imagination, and light.

© Max Lee
© Max Lee
Exploded Axonometry
Exploded Axonometry
© Max Lee
© Max Lee

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Yuan Architects
Office
Cite: "Rain of Light / Yuan Architects" 04 Jul 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/897418/rain-of-light-yuan-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.