the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Market
  4. Austria
  5. archinauten
  6. 2002
  7. Supermarket Metamorphism / archinauten

Supermarket Metamorphism / archinauten

  • 22:00 - 6 July, 2018
Supermarket Metamorphism / archinauten
Supermarket Metamorphism / archinauten, © Dietmar Tollerian
© Dietmar Tollerian

© Dietmar Tollerian © Dietmar Tollerian © Dietmar Tollerian © Dietmar Tollerian + 9

        © Dietmar Tollerian
        © Dietmar Tollerian

        Text description provided by the architects. A dull, concrete box is transformed into an attractive, modern supermarket. a change of ownership of the local supermarket in the street johann-wilhelm-klein-straße in linz provided an opportunity to redesign the building. The appearance of the market was not only renovated, but also clearly revitalized and harmonized with the corporate design of SPAR, the new owner. we chose the translucent casing as a simple, economical and, not least of all, “honest” way of imbuing the given cement box with a certain charm and expressiveness. The facade, composed of building-high profile glass elements, stands on a robust teel console – which also serves as impact protection – on the three visible sides of the building. the original structure remains vaguely visible behind this.

        © Dietmar Tollerian
        © Dietmar Tollerian
        Before
        Before

        Open-mesh flooring between the two layers enables easy cleaning and revision work on the building. The space in between is well ventilated. This means that all the exhaust openings, air ducts, cooling units and similarly useful but hardly beautiful equipment remain hidden behind the skin of the building, and its shimmering integrity condenses the clear geometry of the construction into an aesthetic concept.

        Section Facade
        Section Facade
        © Dietmar Tollerian
        © Dietmar Tollerian

        View the complete gallery

        Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
        About this office
        archinauten
        Office
        Cite: "Supermarket Metamorphism / archinauten" 06 Jul 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/897051/supermarket-metamorphism-archinauten/> ISSN 0719-8884

        You've started following your first account!

        Did you know?

        You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.