the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. The Netherlands
  5. E V A
  6. 2017
  7. The Curve / E V A

The Curve / E V A

  • 02:00 - 6 June, 2018
The Curve / E V A
The Curve / E V A, © Luuk Kramer
© Luuk Kramer

© Luuk Kramer © Luuk Kramer © Luuk Kramer © Luuk Kramer + 20

  • Architects

  • Location

    IJsselstein, The Netherlands
  • Lead Architects

    Maarten Terberg, Daniël Biesheuvel, Luuk Stoltenborg
  • Area

    1600.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

  • Interior Design

    CBRE
  • Interior Builder

    Intos
  • Contractor

    Van Baaren aannemers
  • Facade Builder

    Octatube
  • Installations

    Terberg Totaal Installaties
  • Structural Engineer

    Geelhoed Engineering
  • Building Physics

    LBP Sight
  • 3D impressions

    Paolo Faleschini
  • Client

    Edmuntend Properties
  • More Specs Less Specs
© Luuk Kramer
© Luuk Kramer

Text description provided by the architects. Transparency is a core value of the organization that will occupy this office, and was therefore an important starting point for the design. The all-glass facade maximizes visibility and light penetration. The shape of the building follows in essence the existing building lines of the adjacent buildings, the façade jumps in and out where an exception is requested by program or function. The façade rim also detaches from the rest of the façade at specific points and provides canopies to limit sun exposure. On the corner of the intersection and the best view the second floor cantilevers to accentuate the corner. The same floor jumps back at the opposite side of the building to create a roof garden and mark the main entrance.

© Luuk Kramer
© Luuk Kramer
Diagram
Diagram
© Luuk Kramer
© Luuk Kramer
Ground Floor
Ground Floor
© Luuk Kramer
© Luuk Kramer

The electricity for he entire building is generated by solar panels. The mossedum grass roof improves infiltration of rainwater. CO2-controlled zone air handling units and presence detectors for lighting ensure that no energy is wasted. The building will have an energy label A ++++ and performs 70% better in energy preservation than is required by building regulations.

© Luuk Kramer
© Luuk Kramer

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
E V A
Office
Cite: "The Curve / E V A" 06 Jun 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/895617/the-curve-e-v-a/> ISSN 0719-8884
© Luuk Kramer

全玻璃曲面住宅 The Curve / E V A