the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Switzerland
  5. Alp’Architecture Sàrl
  6. 2015
  7. CRN House / Alp’Architecture Sàrl

CRN House / Alp’Architecture Sàrl

  • 03:00 - 8 June, 2018
CRN House / Alp’Architecture Sàrl
© Christophe Voisin
© Christophe Voisin

© Christophe Voisin © Christophe Voisin © Christophe Voisin © Christophe Voisin + 15

© Christophe Voisin
© Christophe Voisin

Text description provided by the architects. Built on the fringe of the village of Vollèges, Wallis, Switzerland, this house benefits an amazing view on the valley of Entremont.

CRN House / Alp’Architecture Sàrl, © Christophe Voisin
© Christophe Voisin

The living spaces are all located on the ground floor and the and the living room has a double height under the apparent framework. A car-port and the technical room are located outside of the main volume to maximize the usable space. The rooms and a mezzanine with a balcony on the living are located on the first floor. Three terraces, all offering various qualities of space and sunshine allow to offer outside extensions to all the common spaces.

© Christophe Voisin
© Christophe Voisin
Ground Floor
Ground Floor
© Christophe Voisin
© Christophe Voisin
1st Floor plan
1st Floor plan
© Christophe Voisin
© Christophe Voisin

Compelled by a restraint time and costs limitation, the construction only lasted eight months. The local regulations imposing the use of wood and masonry with an equal share on the facades lead to the a reflection on the way to combine these two materials while avoiding the well-known models.

© Christophe Voisin
© Christophe Voisin

View the complete gallery

Cite: "CRN House / Alp’Architecture Sàrl" 08 Jun 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/895614/crn-house-alparchitecture-sarl/> ISSN 0719-8884