the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Singapore
  5. HYLA Architects
  6. 2017
  7. Surprising Seclusion / HYLA Architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Surprising Seclusion / HYLA Architects

  • 00:00 - 8 June, 2018
Surprising Seclusion / HYLA Architects
Surprising Seclusion / HYLA Architects, © Derek Swalwell
© Derek Swalwell

© Derek Swalwell © Derek Swalwell © Derek Swalwell © Derek Swalwell + 23

  • Architects

  • Location

    Singapore, Singapore
  • Lead Architect

    Han Loke Kwang
  • Project Team

    Chong Wen Jin, Thomas Ong
  • Project Year

    2017
  • Photographs

  • Structural Engineer

    GCE Consulting Engineers
  • Main Contractor

    Praxis Contractors Pte Ltd
  • Landscape Contractor

    Green Forest Landscape Pte Ltd
  • More Specs Less Specs
© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

Text description provided by the architects. With both the front and rear facing busy roads and the side an old house, this house looks inwards. A triple volume covered but naturally ventilated court with a pool becomes the focus of the internal space.

© Derek Swalwell
© Derek Swalwell
First and Second Storey Plans
First and Second Storey Plans
© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

On the side, a sculptural staircase cantilevers from the wall to reach the family room on the second level. The journey continues upwards on another staircase with a stepped planter on the side and lit from above.

© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

The whole house is finished in off-form concrete and grey face brick. The Master bathroom continues this theme, with brick openings that allow ventilation but not views through.

Sections
Sections

This bathroom, as well as the attic bath, has planting areas that offer a green contrast to the grey scheme. Custom storage units in the living, family, and study echo the concrete and brick geometry of the house. 

© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

View the complete gallery

About this office
HYLA Architects
Office
Cite: "Surprising Seclusion / HYLA Architects" 08 Jun 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/895508/surprising-seclusion-hyla-architects/> ISSN 0719-8884